Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Αμανατίδης, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, υποδέχθηκε, το βράδυ της Πέμπτης 1 Οκτωβρίου 2015 με τη δέουσα επισημότητα, την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας στη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Μακεδονίας, παρουσία της υφυπουργού Εσωτερικών, με αρμοδιότητητα τη Μακεδονία - Θράκη, Μαρίας Κόλλια - Τσαρουχά και εκπροσώπων των εκκλησιαστικών και τοπικών αρχών.

 

Ο κ. Αμανατίδης μετέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τους θερμούς χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ενώ από πλευράς του, ο Παναγιώτατος, ευχήθηκε ο Πρωθυπουργός να φέρει καλά νέα από την επίσκεψή του στην Αμερική.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη τον κ. Αμανατίδη, αλλά και την Κυβέρνηση συνολικά για την επανεκλογή της και αναφέρθηκε εκτενώς στη Διεθνή Διάσκεψη για το θρησκευτικό και πολιτιστικό πλουραλισμό, που θα γίνει στην Αθήνα στις 18-20 Οκτωβρίου 2015, χαρακτηρίζοντας τη διοργάνωσή της ως ένα πολύ θετικό γεγονός.

OIKOUMENIKOS.PATRIARXIS.THESSALONIKH.1.10.20151

 

Ο υφυπουργός Εξωτερικών εξήρε τις διεθνείς προσπάθειες της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως για τη στήριξη της πατρίδας μας και, απευθυνόμενος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, υπογράμμισε, ότι η παρουσία του στη Διεθνή Διάσκεψη δεν θα αποτελέσει μόνον τιμή αλλά, επιπλέον, θα συμβάλει στην αναβάθμιση του διεθνούς διάλογου για την εμπέδωση της ανάγκης σεβασμού του θρησκευτικού πλουραλισμού.

Το πρωί της Παρασκευής ο κ. Βαρθολομαίος παρέστη σε εκδήλωση του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και σε εκδήλωση του κοινωνικού παντοπωλείο «Μαζί», ενώ στις 6 το απόγευμα θα παραβρεθεί στην έναρξη των εγκαινίων της 2ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας που θα γίνει στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σάββατο

Αύριο θα πάρει μέρος στην πανηγυρική επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό των πενήντα χρόνων λειτουργίας και προσφοράς του σωματείου Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα, που διοργανώνεται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και θα απευθύνει χαιρετισμό.