Με λαμπρότητα εορτάζεται σήμερα Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 η 1218η πανηγυρική εορτή του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, από την ίδρυση της Ιεράς Μονής στο όρος Πυργί της Γαλίαινας του Πόντου και την 47η από την ανιστόρηση της στο Ροδοχώρι Νάουσας στους πρόποδες του Βερμίου στις 23 Απριλίου 2015.

 

Οι εκδηλώσεις με την παρουσία Εκκλησιαστικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών και πλήθος ευλαβών προσκυνητών, αποτελούν συνέχεια της εθνικοθρησκευτικής παράδοσης του αλησμόνητου Πόντου.

Οι φετινές εκδηλώσεις διοργανώνονται με ιδιαίτερη λαμπρότητα καθώς φέτος το Σωματείο συμπληρώνει πενήντα χρόνια δημιουργίας και προσφοράς στον πολιτισμό και στην ιστορία.

Οι εκδηλώσεις ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου άρχισαν με όρθρο και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Έδεσσας, Πέλλης και Αλμωπίας κ. κ. Ιωήλ. Στις 10.15 θα γίνει η βράβευση του αιδ. Ευσταθίου Ιμβριώτη (εφημέριου του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Ροδοχωρίου) και στις 10.30 η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας του Αγίου Γεωργίου. Στις 11.30 θα δοθεί δεξίωση προς τιμήν των επισήμων και χαιρετισμός των παριστάμενων από μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Θα ακολουθήσουν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με γεύμα προς τιμήν των προσκυνητών.