Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 θα γίνει η τακτική εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Η πρώτη εκλογοαπολογιστική συνέλευση ορίσθηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στην έδρα της Λέσχης στην οδό Λεωφόρος Νίκης 13, 2ος όροφος, αλλά επειδή δεν υπήρξε απαρτία, οι εργασίες θα συνεχιστούν το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, στον ίδιο τόπο και χρόνο.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν την τακτική εκλογοαπολογιστική συνέλευση που θα γίνει το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου είναι τα ακόλουθα:

  1. Εκλογή Προέδρου, Γραμματέα Γενικής Συνέλευσης και Εφορευτικής Επιτροπής.
  2. Λογοδοσία απερχόμενου Δ.Σ. για τα πεπραγμένα της θητείας του.
  3. Οικονομικός και διαχειριστικός απολογισμός.
  4. Έκθεση ελέγχου Εξελεγκτικής Επιτροπής.
  5. Έγκριση λογοδοσίας και απαλλαγή ή μη του απερχόμενου Δ.Σ από κάθε ευθύνη.
  6. Αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης θα αρχίσουν το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 6 μ.μ και θα συνεχισθούν την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου  2017, από ώρα 9 π.μ.  μέχρι 7 μ.μ. Διευκρινίζεται ότι, κατά την πρώτη ημέρα (Σάββατο), θα διεξαχθούν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης που αφορούν στα θέματα 1,2,3,4,5 και κατά την δεύτερη ημέρα (Κυριακή ) θα γίνει η ψηφοφορία για την ανάδειξη  των αιρετών οργάνων διοίκησης του Σωματείου (θέμα 6).

EFXINOS.LESXI.THESSALONIKIS.EKLOGES.11.2.2017.5

Στιγμιότυπο από την διαδικασία της πρώτης τακτικής εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας και θα επαναληφθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 

Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή παρακαλούνται να υποβάλουν σχετική αίτηση στη γραμματεία μέχρι Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017, έως  ώρα 8 μ.μ, προκειμένου να περιληφθούν στο έντυπο ψηφοδέλτιο υποψηφίων που θα τυπωθεί με μέριμνα του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για τη συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση και την ψηφοφορία θα προηγηθεί διαπίστωση της ταυτότητας του μέλους, με επίδειξη επισήμου στοιχείου που φέρει φωτογραφία του μέλους (ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης, άδεια άσκησης επαγγέλματος κ.λπ.).

Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου θα έχουν όσα μέλη τακτοποιηθούν οικονομικά μέχρι ώρα 8 μ.μ. της επαναληπτικής συνέλευσης, 17.02.2014.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε την εξής απόφαση (αρ. πρακτικού 763/29.11.2016): «Για τα μακροχρόνια, πέραν της τριετίας, απέχοντα της ζωής της Λέσχης μέλη, για να θεωρηθούν οικονομικά τακτοποιημένα ορίζεται ότι οι οφειλές τους από συνδρομές αρχίζουν από την 1/1/2014. Για να λάβουν μέρος στην Γενική Συνέλευση θα πρέπει δηλαδή να καλύψουν συνδρομές της τελευταίας τριετίας 1/1/2014 και εντεύθεν και ένα επιπλέον εξάμηνο από το 2017. Οι οφειλές τους για τα χρόνια τα προηγούμενα της 1/1/2014 διαγράφονται».

Οι μέχρι τώρα υποψηφιότητες

Μέχρι τώρα κατέθεσαν την υποψηφιότητά τους για το νέο διοικητικό συμβούλιο και την εξελεγκτική επιτροπή οι ακόλουθοι. Το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο και οι ψηφοφόροι έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν μέχρι οκτώ υποψηφίους για το διοικητικό συμβούλιο και δύο για την εξελεγκτική επιτροπή. Δύο είναι τα σχήματα που διεκδικούν την ψήφο των μελών της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης. Ένα ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Γιώργο Λυσαρίδη και ένα με τον Παναγιώτη Ακριτίδη.

Το σχήμα με επικεφαλής τον Γιώργο Λυσαρίδη, απαρτίζουν οι, Θεοδόσης Κυριακίδης, Κυριάκος Χατζηκυριακίδης, Νίκος Κοτανίδης, Πολυξένη Παυλίδου, Ουρανία Καλογερίδου, Σοφία Αραβοπούλου, Κωνσταντίνος Αποστολίδης, Χρήστος Πετανίδης, Παύλος Τσακαλίδης, Ανατολή Μεντεσίδου.

Το σχήμα με επικεφαλής τον Παναγιώτη Ακριτίδη, απαρτίζουν οι, Γεώργιος Μαυρομάτης, Παναγιώτης Φυτανίδης, Μιχάλης Καραβελάς, Κασσιανή Φωτιάδου – Καψάλα, Αδάμ Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Μελιάδης, Ιωάννης Χριστοφορίδης, Μαρία Ναβροζίδου, Μαρία Κιουρτζίδου, Παναγιώτης Θεοδωρίδης.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή υποψήφιοι είναι, οι Θεόδωρος Κούσης, Ευστάθιος Αποστολίδης και Γρηγόρης Δημητριάδης.