Την βασιλόπιτά της έκοψε η Ένωση Ποντίων Μενεμένης «Ο Εύξεινος Πόντος», το απόγευμα της Κυριακής 1 Φεβρουαρίου 2026, η Ένωση Ποντίων Μενεμένης «Ο Εύξεινος Πόντος», στα γραφεία του συλλόγου στο κέντρο της Μενεμένης, παρουσία των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, μελών και φίλων της.
Στην αρχή της εκδήλωσης έγινε ο αγιασμός και η κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου.
Η πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Μενεμένης «Ο Εύξεινος Πόντος» Μελίνα Αμανατίδου, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην κοπή της βασιλόπιτας και αναφέρθηκε στις δράσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του 2025 και τόνισε ότι ο σύλλογος έχει καταφέρει να πραγματοποιεί δράσεις που συσπειρώνουν στις τάξεις του πολίτες από την περιοχή.
Η Μελίνα Αμανατίδου, ευχαρίστησε όλους όσους εκπροσώπους των αρχών παραβρέθηκαν, από την περιφερειακή και το τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και τους εκπροσώπους των ποντιακών σωματείων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι παρευρίσκονται πάντοτε και ενισχύουν με την παρουσία τους τις δραστηριότητες της Ένωσης.
Στη συνέχεια σε όλους τους συμμετέχοντες μοιράστηκαν κομμάτια της βασιλόπιτας και βασιλοπιτάκια σε όλους, μικρούς και μεγάλους.
Ακολούθησε από τους μουσικούς του συλλόγου και τους συμμετέχοντες ένα μικρό ποντιακό γλέντι.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ποντίων Μενεμένης «Ο Εύξεινος Πόντος», εξέδωσε ανακοίνωση για την κοπή της βασιλόπιτας 2026 και ευχαρίστησε πολύ όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωσή μας. Ευχόμαστε υγεία και δημιουργικότητα σε όλους.