Το βιβλίο της Μυροφόρας Ε. Ευσταθιάδου, «Ταξιδεύοντας στον Πόντο. Τουρισμός της νοσταλγίας», θα παρουσιαστεί την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, στην Καλλιθέα στην Αττική.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο, Λάζαρος Βρυζίδης, πρώην πρύτανης Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., Δέσποινα Δαμιανού, επίκουρη καθηγήτρια Δ.Π.Θ. και η Μυροφόρα Ε. Ευσταθιάδου, συγγραφέας του βιβλίου. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, μουσική συμμετοχή από τον Δημήτρη Καρασαββίδη, ενώ την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Χρήστος Κωνσταντινίδης.

Την παρουσίαση του βιβλίου, διοργανώνουν το ελληνικό σωματείο «Οι Μωμόγεροι», και οι εκδόσεις ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ, και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, στο δημοτικό θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου 123 και Φιλαρέτου).

Σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο fb η Μυροφόρα Ε. Ευσταθιάδου, λίγο πριν την παρουσίαση του βιβλίου αναφέρει: «Ετοιμάζοντας τις αναφορές που θα κάνω για την αυριανή παρουσίαση του βιβλίου μου, άφησα στην άκρη τις επιστημονικές ορολογίες για τη νοσταλγία κι έβαλα να ακούσω μια κασέτα του πατέρα μου...

Ορισμένες στιγμές, μια μελωδία κι ένας στίχος εκφράζει περισσότερο από οποιαδήποτε θεωρία το συναίσθημα, στη συγκεκριμένη περίπτωση της νοσταλγίας της πατρίδας...

Καιροί έρθαν κι επέρασαν, εδέβαν πολλά χρόνια

παρ΄γορίαν ΄κί παίρομε, ΄κί λαρούνταν τα πόνια.

Τη Ματσούκας και τα ραχιά πασκίμ ντο είναι χώρας

εκεί είναι κρύα νερά και σερίνκα εβόρας.

Πολλά χρόνια εδέβανε κι ακόμαν θα διαβαίν΄νε
τη Ματσούκας και τα ραχιά τ΄εμετέρ΄τς θ΄αναμέν΄νε...».