Τα τρία τελευταία βιβλία του καθηγητή Σάββα Μαυρίδη, θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση, στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, στις 7.3 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιστορικού σωματείου των προσφύγων. 
Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή του, το διοικητικό συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου στην εκδήλωση που οργανώνει την Τετάρτη 25 Απριλίου, ώρα 7.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σωματείου (Λεωφόρος Νίκης 13, 2ος όροφος), για την παρουσίαση τριών βιβλίων του κ. Σάββα Μαυρίδη, Προέδρου του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
«Σύγχρονες Δημόσιες Σχέσεις», για το βιβλίο θα μιλήσει ο κ. Γρηγόριος Ζαρωτιάδης, Κοσμήτωρ του Τμήματρος Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ.
«Συμπεριφορά καταναλωτή. Η καταναλωτική συμπεριφορά των Ελλήνων», για το βιβλίο θα μιλήσει ο κ. Φίλιππος Καρυπίδης, πρώην Αντιπρύτανης ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
BIBLIO.PONTOS.MEYER.KLEIDARITHMOS.MABRIDIS.SABBAS.001
«Το Βασίλειον του Πόντου (Μιθριδάτες)», για το βιβλίο θα μιλήσει ο κ. Κυριάκος Χατζηκυριακίδης, Επίκουρος Καθηγητής ΑΠΘ (Έδρα Ποντιακών Σπουδών).
Βιογραφικό του Σάββα Μαυρίδη
-Σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας
-Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού Διπλώματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Φραγκφούρτης
-Δημοσίευσε σε επιστημονικά περιοδικά, της Ελλάδος και του εξωτερικού,  πολλές επιστημονικές μελέτες, κοινωνικοπολιτικού και πολιτιστικού περιεχομένου,
-Έλαβε μέρος, ως εισηγητής, σε πολλά επιστημονικά συνέδρια, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
-Συμμετείχε στη σύνταξη της «Εγκυκλοπαίδειας Ποντιακού Ελληνισμού» (Εκδόσεις «Μαλλιάρης – Παιδεία», Θεσσαλονίκη, 1990) και της «Παιδαγωγικής Ψυχολογικής Εγκυκλοπαίδειας» (Εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα», Αθήνα, 1993)
-Από το ακαδημαϊκό έτος  1987-1988 διδάσκει στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης
-Παράλληλα με το εκπαιδευτικό του έργο, εργάστηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ3, από το 1995 έως το 2005, ως παραγωγός λαογραφικής ποντιακής εκπομπής, με τίτλο «Αναστορώ τα παλαιά».