Στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Οι νεράιδες του Πόντου», της Αγγελικής Παμπουκίδου την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018.

Το συντονισμό της παρουσίασης επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Συμεωνίδης. Αποσπάσματα του βιβλίου διαβάστηκαν από τις ηθοποιούς Σοφία Στεφανίδου και Θεώνη Κοσμά, η οποία χάρη στην ακαδημαϊκή της ιδιότητα προέβη σε μια φιλολογική ανάλυση του βιβλίου. 

FITITES.THESSALONIKI.PAMPOYKIDOU.KOTIDIS.2.3.2018 5

Ο Θεόδωρος Κοτίδης, στη λύρα 

Η ανάγνωση των αποσπασμάτων συνοδεύτηκε από τους ήχους της λύρας του Θοδωρή Κοτίδη.

FITITES.THESSALONIKI.PAMPOYKIDOU.FOTIADIS.2.3.2018 4

Ο ομότιμος καθηγητής ιστορίας του Νέου Ελληνισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Κώστας Φωτιάδης

Ένας εκ των ομιλητών ήταν και ο ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας Νέου Ελληνισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Φωτιάδης, επικεντρώθηκε στην ανάλυση της ιστορικής πλευράς του έργου και τόνισε την αξία του σε σχέση με τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στη γνωριμία του με την Αγγελική Παμπουκίδου και στη μέχρι τώρα συνεργασία του με το σύλλογο.

FITITES.THESSALONIKI.PAMPOYKIDOU.2.3.2018 3

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η συγγραφέας η οποία μίλησε κυρίως για τα κίνητρα που την ώθησαν στη συγγραφή του βιβλίου. Την εκδήλωση έκλεισε ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Χατζηκυριακίδης, ο οποίος επισήμανε πόσο χαρμόσυνο και σημαντικό είναι για τα νεότερα μέλη να βλέπουν τα παλαιότερα να συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στο χώρο του Ποντιακού Ελληνισμού, αξιοποιώντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες που απέκτησαν μέσω του Συλλόγου. Τέλος, ευχαρίστησε τον Κώστα Φωτιάδη για την πολύπλευρη και μακρόχρονη στήριξή του.

FITITES.THESSALONIKI.PAMPOYKIDOU.2.3.2018 8

Πάρα τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τα κυκλοφοριακά προβλήματα που επικρατούσαν στο κέντρο της πόλης, η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία, καθώς κατέφθασε πλήθος κόσμου. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, Στάθης Πελαγίδης.

Ο σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του ευχαριστεί τον κόσμο που παρευρέθηκε καθώς και την συγγραφέα, ευχόμενος κάθε επιτυχία στο βιβλίο της και σε κάθε μελλοντική της προσπάθεια.