Συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, με σκοπό τη ρύθμιση των δανείων των νεοπροσφύγων ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση, πραγματοποιείται την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, αφού εξαντλήθηκαν όλες οι προσπάθειες προς τους κυβερνητικούς παράγοντες, για να μην χάσουν τα σπίτια τους οι συμπολίτες μας.

Το συλλαλητήριο διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ), σε συνεργασία με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Επαναπατριζομένων Ελλήνων Ποντίων και προσκαλούνται οι ομογενείς και όσοι τους συμπαρίστανται να πάρουν μέρος.

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ αναφέρει:

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, σε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, εξάντλησε όλες τις δυνατότητες επικοινωνίας με επιστολές, συναντήσεις με τον αρμόδιο υπουργό και με βουλευτές, αναφορικά με το ζήτημα των δανείων που απασχολούν τους νεοπρόσφυγες συμπατριώτες μας.

Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο δάνειο, ήταν δάνειο αποκατάστασης των συμπατριωτών μας από την πρώην Σοβιετική Ένωση ύστερα από πρόσκληση του Ελληνικού κράτους, με εγγυητή το Ελληνικό δημόσιο.

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 12-2-2023, αποφασίστηκε ομόφωνα να προβεί σε κινητοποιήσεις σε συνεργασία με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Επαναπατριζόμενων Ελλήνων – Ποντίων (Πα.Σ.Ε.Ε.Ε.Π.) και όλους τους φορείς που συμμετέχουν σε αυτόν τον αγώνα, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα των νεοπροσφύγων αδελφών μας από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Τετάρτη 8/3/2023 και ώρα 16:30 – Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και σε αρκετά νησιά με την συνεργασία της Ομοσπονδίας.

Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει άμεσα μία λύση δίκαιη και βιώσιμη!

Ζητάμε την υλοποίηση των διαχρονικών δεσμεύσεων της πολιτείας!

Ζητάμε τη στήριξη και τη βοήθεια όλων στον αγώνα μας!