Στη Μολδαβία βρίσκεται πλέον ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης, αφού πέρασε τα σύνορα Ουκρανίας – Μολδαβίας την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022, και μαζί του βρίσκονταν στο δρόμο για την ελευθερία τέσσερις Έλληνες πολίτες και έξι Έλληνες ομογενείς.

Να επισημάνουμε ότι ο Έλληνας Πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης, ήταν ο τελευταίος διπλωμάτης που βρίσκονταν στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας, στην Μαριούπολη, και βρίσκονταν μαζί με άλλους εγκλωβισμένοι για πολλές ημέρες στο κτίριο του ΟΑΣΕ στη Μαριούπολη, κοιτίδα του ελληνισμού στα βόρεια παράλια της Αζοφικής Θάλασσας και του Ευξείνου Πόντου.

Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, έγραψε σχετικά: «Η επιχείρηση Νόστος 6, με την εκκένωση 4 Ελλήνων πολιτών και 6 ομογενών της Ουκρανίας, οι οποίοι συνοδεύονται από τον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας – Μολδαβίας. Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και πάλι στον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη και σε όσους συνεισέφεραν στην επιτυχή έκβαση αυτής της ιδιαίτερα δύσκολης επιχείρησης».

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για την επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης «Nόστος 6» 

Η επιχείρηση «Νόστος 6», για την εκκένωση τεσσάρων Ελλήνων πολιτών και έξι ομογενών από την Ουκρανία, oλοκληρώθηκε  με επιτυχία.

Οι ανωτέρω Έλληνες πολίτες και ομογενείς, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη,  πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας – Μολδαβίας σήμερα, Παρασκευή, 18/03.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη, και σε όλους όσοι συνεισέφεραν στην επιτυχή έκβαση αυτής της ιδιαίτερα δύσκολης επιχείρησης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη, τον οποίο συνεχάρη για τις προσπάθειές του και την αφοσίωσή του στο καθήκον.