Νέα συντονιστική επιτροπή νεολαίας εξελέγη στην Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη, μετά την γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, στην έδρα της ΟΣΕΠΕ στην πόλη της Φραγκφούρτης και συγκεκριμένα στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας.

Η νέα συντονιστική επιτροπή νεολαίας της ΟΣΕΠΕ, η οποία εκλέχθηκε αποτελείται από τους: Ιωάννα Μακρίδου Α’ Συντονίστρια από το σύλλογο Ντίσελντρορφ, Νικόλαος Αλβανίδης Β’ Συντονιστής από το σύλλογο της Κολωνίας, Χαρούλα Μπατή γραμματέας από το σύλλογο Βόννης, Μάνια – Δήμητρα Κότσα υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων από το σύλλογο Μάνχαϊμ, Ισαάκ Παπαδόπουλος υπεύθυνος τύπου από το σύλλογο Χερμμπρέχτινγκεν, Νίκος Μυλωθρίδης υπεύθυνος πολιτιστικού από το σύλλογο Λούντβιγκσχάφεν, Νίκος Καντερίδης υπεύθυνος πολυμέσων από το σύλλογο της Στουτγάρδης, Νίκος Νικολαΐδης Α’ αναπληρωματικός από το σύλλογο του Ντίσελντορφ και Χριστίνα Gugenhan Β’ αναπληρωτικός από το σύλλογο Έχινγκεν – Ντόναου.

Οι εργασίες

Η συμμετοχή  Ποντίων νέων όπως μα πληροφορεί σε δελτίο τύπου η συντονιστική επιτροπή νεολαίας της ΟΣΕΠΕ , «ήταν μεγάλη και όλα τα μέρη της Γερμανίας, μετέφεραν τις προτάσεις, τις ανησυχίες και τα οράματα της ποντιακής νεολαίας στην Ευρώπη. Κατά την έναρξη της γενικής συνέλευσης χαιρετισμό απηύθυναν προς τους νεολαίους – συνέδρους, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Μαυρίδης, και ο υπεύθυνος νεολαίας της ΟΣΕΠΕ Σταύρος Θ. Αμπατζίδης. Στη συνέχεια νέες και νέοι τήρησαν κι αυτή τη χρονιά το πατροπαράδοτο έθιμο κοπής της βασιλόπιτας και το τυχερό φλουρί έπεσε ανάμεσα σε δύο κομμάτια και μοίρασε την τύχη στο σύλλογο Ποντίων της Στουργάδης και στο σύλλογο Ποντίων του Τίμπινγκεν.

Η απερχόμενη συντονιστική επιτροπή νεολαίας έκανε τον απολογισμό της και παρουσίασε στους συνέδρους τα πεπραγμένα και τις δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της θητείας της. Η γενική συνέλευση διεξήχθη σε ώριμο και γόνιμο κλίμα και στα πλαίσια του διαλόγου οι νέες και οι νέοι τοποθετήθηκαν σε μελλοντικές δραστηριότητες της ποντιακής νεολαίας. Τόνισαν την ανάγκη να συνεχιστεί η καλή συνεργασία που υπάρχει ήδη μεταξύ των συλλόγων μελών της ΟΣΕΠΕ και της νεολαίας, καθώς και την προοπτική συμμετοχή της νεολαίας της ΟΣΕΠΕ σε προγράμματα εκπαιδευτών νεολαίας που παρέχουν κρατικές και ιδιωτικές αρχές.

Επισημάνθηκε δε η ανάγκη διαπραγμάτευσης κοινών πανευρωπαϊκών εκδηλώσεων μνήμης με σκοπό τη γνωστοποίηση του ποντιακού ελληνισμού και της ιστορίας του. Επίσης, συμφώνησαν ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να επιτύχουν τον στόχο τους, ο οποίος είναι η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στα κράτη μέλη της Κεντρικής Ευρώπης».