Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 και ο ηρωικός αγώνας του ελληνικού λαού απέναντι στον φασιστικό και ναζιστικό άξονα της Ιταλίας και της Γερμανίας, τιμήθηκε σε εκδήλωση που έγινε στην πόλη του Ντίσελντορφ στο κρατίδιο της Ρηνανίας Βεστφαλίας, της Γερμανίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Σύλλογος Ελλήνων Ποντίων Ντίσελντορφ και Περιχώρων «Ο Ξενιτέας», και σε ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Ηλίας Τ. Μαυρίδης και ο γενικός γραμματέας Ιορδάνης Πετικίδης, αναφέρεται: «Αγαπητοί Πατριώτες, γιορτάζουμε γεγονότα πολύ σημαντικά που έπαιξαν ρόλο στην πορεία της ιστορίας όπως την 28 Οκτωβρίου.

NTISELDORG.XENITEAS.28.OKTOBRIOU.20202

Μια ημέρα τιμής και μνήμης για όλους τους Έλληνες όπου γης. Μια υπενθύμιση των ιστορικών γεγονότων ακριβώς για να μην επαναληφθούν. Γιατί λαός που ξεχνά την ιστορία είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει.

NTISELDORG.XENITEAS.28.OKTOBRIOU.20205

Μέσα σε πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες ο Σύλλογος μας την 25η Οκτωβρίου τίμησε την τρισένδοξη και τιμημένη ελληνική μας Σημαία στην δοξολογία για την επέτειο της 28η Οκτωβρίου 1940 στην ενορία μας Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, προεξέχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστουπόλεως κ. Εμμανουήλ του προϊσταμένου του ιερού ναού π. Θεοφάνους και του διακόνου π. Αμφιλοχίο.

NTISELDORG.XENITEAS.28.OKTOBRIOU.20204

Χαιρετισμό απεύθυνε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ κα. Μαρία Παπακωνσταντίνου.

NTISELDORG.XENITEAS.28.OKTOBRIOU.20201

ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940».

NTISELDORG.XENITEAS.28.OKTOBRIOU.20203