Τη συμπαράστασή της προς τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλία κ.κ. Μακάριο, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Αυστραλιανή Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων. Σε ανακοίκωση της η Αυστραλιανή Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Στέφανος Κωνσταντινίδης και η γραμματέας Μαίρη Κολεσίδου, αναφέρεται:

«Η Αυστραλιανή Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων με ειλικρινά αισθήματα σεβασμού και αγάπης, εκφράζει διάτρανα και ταπεινά και παρρησία λόγου την διάπειρη συμπαράστασή της προς τον Σεβασμιώτατο και ποιμενάρχη μας, τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο. Καταδικάζομε δριμύτατα τις διαβολές και τα σύστολα ψευδή και βωμολόχα δημοσιεύματα από ορισμένους κενόδοξους και κακόβουλους, με απώτερο σκοπό να στιγματίσουν και να διασύρουν το κύρος και το ήθος του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου.

Κάλλιστα ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος από την πρώτη ημέρα των ποιμαντορικών του καθηκόντων, σκόρπισε διάπλατα τις αρετές του και αγκάλιασε επιδεικτικά με απέρριτη, αγάπη, στοργή, καλοσύνη, καταδεκτικότητα, σωφροσύνη και προσήλωση το ποίμνιό του. Εντός ολίγου χρόνου από της αφίξεώς του στην Αυστραλία ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε όλες τις Κοινοπολιτείες της Αυστραλίας για να γνωρίσει τον κλήρο και τα ποίμνιά του και να λάβουν και την Ευλογία του Ποιμενάρχη τους.

AFSTRALIA.ARXIEPISKOPOS.MAKARIOS

Ο Σεβασμιώτατος είναι ακλόνητος Στύλος της Εκκλησίας του Χριστού και Λυχνάρι αείφωτο σε όλην την Ορθοδοξίαν. Απέδειξε με τα έργα του ότι είναι ένας κραταιός αγωνιστής και υπέρμαχος της Ορθόδοξης εκκλησίας. Ο Σεβασμιώτατος χάρη στο καθαρό μυαλό και την μεγάλη μόρφωσή του και την θερμουργό πίστη του κρατά ανόθευτο το σωστό δόγμα της εκκλησίας. Δυστυχώς όπως προανέφερα υπάρχουν οικτρά φαινόμενα ανθρώπων, συκοφάντες, φθονεροί, χαιρέκακοι και ζηλόφθονοι, οι οποίοι προσπαθούν παντοιοτρόπως να υποδαυλίσουν την ακήρατον εντιμότητα και το κύρος του Αρχιεπισκόπου, αλλά ο Σεπτός ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ μας διατηρεί την πίστη του και την πεποίθησή του ακράδαντη και όπως καλώς γνωρίζομεν, αγωνιζόταν πυρετωδώς και αγωνίζεται για την αλήθεια και μόνον για την αλήθεια,αγωνίζεται για την πίστη και μόνον για την πίστη, αγωνίζεται για την Ορθοδοξία και μόνον για την Ορθοδοξία προς τον Θεάνθρωπός μας Χριστό.

AFSTRALIANH.OMOSPONDIA.PONTIAKON.SOMATEION.SHMA

Προς τούτο καλούμεθα όλοι οι Έλληνες Πόντιοι της Αυστραλίας ενσωματωμένοι και αδελφωμένοι να ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΎΣΟΜΕΝ τις αέναες δυνάμεις μας για να σταθούμεν πιστοί φρουροί και υπερασπιστές στην Θεοσεβή διακονία του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου και προστάτες και διώκτες όλων αυτών που επιβουλεύονται τον έντιμον χαρακτήρα και φυσικά το ήθος και το κύρος του Σεβασμιωτάτου και της εκκλησίας. Ασπαζόμεθα την χείραν σας».