Σε μια κίνηση ανθρωπιάς προς τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό προχώρησε εν μέσω της πανδημίας του Κορωναϊού, ο ποντιακός πολιτιστικός σύλλογος Ντούισμπουργ και περιχώρων «Παρχαρομάνα», για να δείξει την αλληλεγγύη του στους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη σωτηρία των ανθρώπων.

Με αφορμή το ελληνικό Πάσχα, ο ποντιακός πολιτιστικός Σύλλογος Ντούισμπουργκ και περιχώρων «Παρχαρομάνα» δώρισε την Μεγάλη Παρασκευή βαμβακερές υφασμάτινες μάσκες στο Sana Klinikum Duisburg, καθώς και στα μέλη και στους φίλους του συλλόγου.

Η Δρ. Μαργαρίτα Αχνούλα, προϊσταμένη του τμήματος μαστολογίας, παρέλαβε τις μάσκες από την πρόεδρο κα. Ελένη Ρομάνο, την κα. Γεωργία Τσιντσόλη και την κα. Αναστασία Κυριακίδου, τις οποίες και εξέφρασε τη χαρά της, γι’ αυτή τους την πράξη. 

Από την πλευρά της η Δρ. Μαργαρίτα Αχνούλα, ανέφερε πως είμαστε ευγνώμων και συγκινημένοι που έχουμε ανθρώπους σαν και σας στο πλάι μας. Ένα απλό "ευχαριστώ" και συγχαρητήρια είναι λίγο για να εκφράσουμε τη συγκίνηση που νιώθουμε! Και όμως: ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς την Elena Romano και όλο τον σύλλογο Pontischer Kulturverein Duisburg Parcharomana για την αλληλεγγύη σας, για όλα που προσφέρατε ως τώρα και για όλα που σίγουρα θα ακολουθήσουν στο μέλλον! Να σας έχει ο Θεός πάντα καλά! 

Η συνάντηση έγινε, αφού πάρθηκαν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ποντιακού πολιτιστικού συλλόγου Ντούισμπουργκ και περιχώρων «Παρχαρομάνα», «σκοπός του συλλόγου ήταν να δείξει αλληλεγγύη κάτω από τις δύσκολες καταστάσεις που διανύουμε και να στηρίξει τους ασθενείς του ογκολογικού τμήματος, καθώς και όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου.

Ευχαριστούμε επίσης τον κο. Δημήτρη Ζερζελίδη, για την κατασκευή των βαμβακερών μασκών».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κατασκευαστής ποντιακών και παραδοσιακών φορεσιών Δημήτρης Ζερζελίδης, ήταν από τους πρώτους που προσέφερε δωρεάν μάσκες σε νοσοκομεία της Ελλάδας, όταν ξέσπασε η πανδημία του Κορωναϊού.