Μήνυμα ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, απευθύνει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήων Ποντίων στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα στο μήνυμά του ο Ηλίας Μαυρίδης, αναφέρει:

Συμπατριώτισες, συμπατριώτες

Τούτες τις μέρες κατά παράδοση συνηθίζεται η αποστολή ευχών από όλους τους ανθρώπους για αγάπη, χαρά ειρήνη, επιτυχία, ευτυχία και διάφορες άλλες στα πλαίσια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τα τρέχοντα γεγονότα των τελευταίων χρόνων και ειδικά του 2015 μαρτυρούν και επιβεβαιώνουν τα αντίθετα από αυτά που συνήθως ευχόμαστε όλοι μας.Στιγμές όχι ευχάριστες πλήν μερικών εξαιρέσεων ευτυχώς.Στιγμές και πράξεις που αποδεικνύουν το πόσο ευάλωτοι και ανίσχυροι είμαστε στο να κατευθύνουμε τη ροή της ζωής προς εκείνη την κατεύθυνση που ευχόμαστε.

Η Ο.Σ.Ε.Π.Ε. παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον ελλαδικό χώρο αλλά και ευρύτερα στην ανατολική μεσόγειο εκφράζει την ανησυχία της αλλά παράλληλα και την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση της στον ποντιακό αλλά και όλο τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

Η Ο.Σ.Ε.Π.Ε. παίρνοντας θέση για το προσφυγικό ζήτημα ελπίζει σ’ένα καλύτερο μέλλον των λαών που δοκιμάζονται από τον πόλεμο και την εγκατάληψη των πατρίδων τους γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά τι σημαίνει   Γενοκτονία και απώλεια των πατρογονικών εστιών όπως του ξεριζωμού του 1922.

Εκφράζουμε την αγωνιστική μας διάθεση για ένα καλύτερο αύριο με αγάπη,ειρήνη ,πρόοδο και ευημερία για όλους τους λαούς και ευχόμαστε το φώς των Χριστουγέννων να φωτίζει τις ψυχές όλων και κτρίως αυτών που διαχειρίζονται την πορεία της παγκόσμιας κοινωνίας.

Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά.

Ηλίας Τ. Μαυρίδης

Πρόεδρος ΟΣΕΠΕ