Συνέντευξη στην τουρκική διαδικτυακή εφημερίδα gazeteduvaR, έδωσε ο Νίκος Μιχαηλίδης, διδάκτωρ ανθρωπολογίας στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ο οποίος έκανε το μεταπτυχιακό του στην Κωνσταντινούπολη και ερευνά τους πληθυσμούς του Πόντου, οι οποίοι ως μουσουλμάνοι εξαιρέθηκαν της ανταλλαγής των πληθυσμών με τη Συνθήκη της Λωζάνης και εξετάζει τη σύγχρονη Τουρκία με αναφορά στο ιστορικό της παρελθόν και τις εξελίξεις του σήμερα και τη σχέση του με τις μειονότητες.

Όπως αναφέρει σε ενημερωτικό σημείωμά του ο Νίκος Μιχαηλίδης, η τουρκική διαδικτυακή εφημερίδα gazeteduvaR έχει καθημερινή επισκεψιμότητα πάνω από 1 εκατομμύριο κόσμου, διαβάζεται από πάρα πολλούς νέους με πανεπιστημιακή μόρφωση, έχει δημοκρατικό προσανατολισμό και ελέγχεται από ομάδα φιλελεύθερων Κούρδων και Τούρκων διανοουμένων, ερευνητών, πανεπιστημιακών και δημοσιογράφων. Η ηλεκτρονική αυτή εφημερίδα είναι κοντά στο φιλοκουρδικό κόμμα HDP και υποστηρίζει τον πλήρη εκδημοκρατισμό της χώρας.

Η συνέντευξη είναι στα τουρκικά, στόχος ήταν η τουρκική κοινή γνώμη, και ήδη φαίνεται να έχει υψηλή αναγνωσιμότητα από ότι με ενημερώνουν. Μίλησα για την ποντιακή λύρα και τον ελληνικό πολιτισμό στην Τουρκία γενικότερα, για προσωπικές εμπειρίες στην Τραπεζούντα και στην Πόλη, για τις σχέσεις που πρέπει να αναπτύξουν οι νεότερες γενιές σε Ελλάδα και Τουρκία, για την ιστορία και την αντίληψη του παρελθόντος, για τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας, για αυτά που μας ενώνουν κ.λπ.

Νίκος Μιχαηλίδης

Καλή ανάγνωση στο ακόλουθο Link

https://www.gazeteduvar.com.tr/kultur-sanat/2019/07/09/nikos/