Μία σημαντική ημερίδα για την ποντιακή διατροφή, διοργανώνεται στο κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβέργης στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, με σκοπό να ενημερωθούν Έλληνες και Γερμανοί στις παραδοσιακές και υγιεινές αξίες των Ελλήνων του Πόντου, με πρωτοβουλία της Ποντιακής Ένωσης Στουτγάρδης και Περιχώρων «Η Ρωμανία» και διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Ομιλητές και συντελεστές του εγχειρήματος θα είναι ο δρ Θωμάς Σαββίδης, βιολόγος, χημικός, καθηγητής βοτανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Ελένη Κυριακίδου - Βασιλειάδου, παραγωγός παραδοσιακών προϊόντων, παρασκευάστρια ποντιακών εδεσμάτων.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα γίνει παρασκευή ποντιακών φαγητών, στην οποία θα μπορούν να πάρουν μέρος και οι συμμετέχοντες στην ημερίδα, ενώ τα γνήσια παραδοσιακά προϊόντα που θα παρασκευαστούν θα διατεθούν σε όλους όσους θα παρευρίσκονται στην εκδήλωση.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, και ώρα 15.00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Feuerbach. Weilimdorfer Str. 213, 70469, Stuttgart – Feuerbach.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Δημήτρη Παπαγερίδη, πρόεδρο της Ποντιακής Ένωσης Στουτγάρδης και Περιχώρων «Η Ρωμανία» στο τηλέφωνο 004917224033915.
Σε ανακοίνωσή της η Ποντιακή Ένωσης Στουτγάρδης και Περιχώρων «Η Ρωμανία» αναφέρει: «Ποντιακή Διατροφή! Μια πλούσια παραδοσιακή κουζίνα που ανέθρεψε γενιές και γενιές Ποντίων, και στις δύσκολες συνθήκες επιβίωσης στην Πατρίδα μας, τον Πόντο, αλλά και κατά την διάρκεια, και μετά την ανταλλαγή του 1922 και την έλευση των προσφύγων στην Μητροπολιτική Ελλάδα. Αξίζει να την γνωρίσουμε καλύτερα... Σας περιμένουμε για να μάθουμε και να γευτούμε όλοι, αυτά που μαγείρευε η κάθε Καλομάνα και Παρχαρομάνα στην Πατρίδα! Καλή σας όρεξη!».