Τη Μόσχα, επισκέφθηκε από της 26 έως τις 29 Οκτωβρίου 2018, αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου του Ποντιακού Συλλόγου Ντίσελντορφ «Ο ΞΕΝΙΤΕΑΣ», την οποία αποτελούσαν ο πρόεδρος Ηλίας Τ. Μαυρίδης και τα µέλη του συµβουλίου, Μαρία Μανδίκου και Αναστασία Τσολακίδου, μετά από πρόσκληση του προέδρου του συλλόγου Ελλήνων Μόσχας Χρήστου Ταχτσίδη.

MOSXA.NTISELDORF.28.10.20182

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη ρωσική πρωτεύουσα, η αποστολή πήρε μέρος στη µεγάλη εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου που διοργάνωσε ο σύλλογος Ελλήνων Μόσχας.

MOSXA.NTISELDORF.28.10.20183

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου Ποντίων Ντίσελντορφ, «στα πλαίσια αυτής εδραιώθηκε ο απώτερος σκοπός της συγκεκριµένης επίσκεψης µε τις δυο πλευρές να µεριµνούν τις λεπτοµέρειες για το οργανωτικό κοµµάτι της αδελφοποίησής τους.

MOSXA.NTISELDORF.28.10.20184

Αυτή θα λάβει χώρα επισήµως στις 14 και 15 Δεκεµβρίου 2018, κατά τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 35 χρόνια του Ποντιακού Συλλόγου «Ο ΞΕΝΙΤΕΑΣ» οι οποίες θα τελεστούν υπό την αιγίδα του ∆ηµάρχου της πόλης του Ντίσελντορφ, κ. Thomas Geisel και Υπουργείου Εξωτερικών Γενική Γραµµατεία Απόδηµου Ελληνισµού.

MOSXA.NTISELDORF.28.10.20185

Η αποστολή του Ξενιτέα συναντήθηκε επίσης µε µια σειρά επιφανών επιχειρηµατιών ελληνικής καταγωγής, καθώς και ανθρώπων των γραµµάτων και της κουλτούρας οι οποίοι χαίρουν θαυµασµού και εκτίµησης της ρωσικής κοινωνίας.

MOSXA.NTISELDORF.28.10.2018

Κλείνοντας ευχαριστούµε τα αδέρφια µας στη Μόσχα για την θερµή φιλοξενία και αγάπη που µας χάρισαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής µας.

MOSXA.NTISELDORF.28.10.20186

Επίσης πρέπει να αναφερθούµε στην κα. Ίννα Σεφφ η οποία φρόντισε λεπτοµερώς την οργάνωση και τον συντονισµό του ταξιδιού αυτού. Τέλος δεν θέλουµε να παραλείψουµε τον προσωπικό µας ξεναγό κ. Θρασύβουλο Ευτυχίδη, ο οποίος µας παρουσίασε την οµορφιά της πόλης της Μόσχας».