Τον οργανωμένο ποντιακό χώρο ενημερώνει η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (ΟΣΕΠΕ), ότι με απόφαση που έλαβε στις 14 και 15 Απριλίου 2018 και την κοινοποίησε στις 4 Ιουνίου 2018, αποχώρησε από την Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ).

Σε ανακοίνωσή της η ΟΣΕΠΕ, την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Αναστάσιος Οσιπίδης και ο γενικός γραμματέας Χρήστος Πεχλιβανίδης, αναφέρει:

«Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη, στο τακτικό της συνέδριο στις 14 και 15 Απριλίου 2018 στη Φραγκφούρτη με ενισχυμένη πλειοψηφία αποφάσισε την αποχώρηση της Ομοσπονδίας μας από το όργανο της ΔΙΣΥΠΕ, απόφαση την οποία κοινοποιήσαμε στη ΔΙΣΥΠΕ στις 4 Ιουνίου 2018.

Με αποτέλεσμα από τις 08 Ιουνίου 2018 (ημέρα επίδοσης της επιστολής) πρακτικά δεν υφίσταται το όργανο το οποίο λέγετε ΔΙΣΥΠΕ μιας και στη δύναμη του παραμένει πλέον μόνο μία ομοσπονδία, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ).

Έως σήμερα το Δ.Σ. της ΔΙΣΥΠΕ δε μας επιβεβαίωσε την παραλαβή της επιστολής μας, και παράλληλα βλέπουμε να συνεχίζει τον τελευταίο καιρό να αποστέλλει σειρά δελτίων τύπου με επιστολόχαρτο και σφραγίδες του οργάνου που λέγετε ΔΙΣΥΠΕ.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας λοιπόν να ενημερώσουμε και δημόσια όλο τον οργανωμένο ποντιακό χώρο, για την απόφαση αποχώρησής μας από το όργανο αυτό και δηλώνουμε πώς ενέργειες και δράσεις του φορέα αυτού δεν εκφράζουν πλέον την ομοσπονδία μας».