Επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη  πραγματοποίησε σήμερα, Σάββατο 22 Αυγούστου 2015, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης ο οποίος συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη υποδέχτηκαν ο πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρα, Κυριάκος Λουκάκης και ο Γενικός Πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη, Ευάγγελος Σέκερης, προκειμένου να μεταβούν από κοινού στο Σισμανόγλειο Μέγαρο. Ο υφυπουργός Εξωτερικών ξεναγήθηκε στην Σακκουλίδειο Βιβλιοθήκη, όπως και στους χώρους διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στο Σισμανόγλειο Μέγαρο.

AMANATIDIS.POLI.22.8.2015.20150822 154517

 

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Εξωτερικών μετέβη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο Φανάρι. Ο κ. Αμανατίδης έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, ενώ παρακάθησε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Πατριαρχική Τράπεζα.

Δήλωση Γιάννη Αμανατίδη

Μετά το πέρας της επίσκεψης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο κ. Αμανατίδης δήλωσε: «Η επίσκεψη στο παλαίφατο κέντρο του Ορθόδοξου κόσμου και η συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη δίνουν την ευκαιρία να αντικρίσουμε, να αφουγκραστούμε και να βιώσουμε την κοινή παράδοση πίστης και γένους ως ζωντανή και ανανεούμενη πραγματικότητα. Το Φανάρι αποδεικνύει ότι το γένος μας καταφέρνει μέσα από τις αντιξοότητες να αναδεικνύεται δυνατότερο και πιο εύρωστο.Ο Παναγιώτατος με ενημέρωσε για όλα τα μείζονα ζητήματα του Πατριαρχείου και ιδιαίτερα για την προετοιμασία της μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου, που θα αποτελέσει την κατάληξη προσπαθειών πολλών δεκαετιών και κυρίως θα καταδείξει σε όλο τον κόσμο την ενότητα των Ορθόδοξων Εκκλησιών».