Άνθη στο άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια απόθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αγία Πετρούπολη την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015, και συναντήθηκε με τους ομογενείς που ζουν και εργάζονται εκεί, στο περιθώριο της συμμετοχής τους στο 19ο οικονομικό φόρουμ όπου και μίλησε, ενώ συναντήθηκε και με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη στο χώρο όπου υπάρχει το άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αγία Πετρούπολη και απόθεσε ένα μπουκέτο με άνθη, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τη μεγάλη προσωπικότητα του φλογερού Έλληνα πρώτου πρωθυπουργού της χώρας μας, ο οποίος δολοφονήθηκε στην πρώτη πρωτεύουσα της χώρας το Ναύπλιο, από ελληνικό χέρι όταν προσπάθησε να φτιάξει ένα σύγχρονο ελληνικό κράτος.

TSIPRAS.AGIAPETROUPOLI.OMOGENEIS.19.6.2015. DSC31523

Τον Ιωάννη Καποδίστρια, τιμούν πάντως η Ρωσία της οποίας υπήρξε υπουργός Εξωτερικών, όπως και η Ελβετία γιατί ουσιαστικά έβαλε τα θεμέλια για το δικό τους σύγχρονο κράτος.

Α.Τσίπρας: Όταν έχουμε στόχο ξεπερνάμε και τις μεγαλύτερες δυσκολίες

TSIPRAS.AGIAPETROUPOLI.OMOGENEIS.19.6.2015. DSC31522

Όταν έχουμε στόχο και τις μεγαλύτερες δυσκολίες τις ξεπερνάμε είναι το αισιόδοξο μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Αγία Πετρούπολη. «Οι ομογενείς έχουν στην καρδιά και το μυαλό τους την Ελλάδα, πολλές φορές πιο έντονα, από ό,τι την έχουμε εμείς που μένουμε στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο Ιωάννη Καποδίστρια στην Αγία Πετρούπολη.

«Θέλω να σας υποσχεθώ, όπως και στη Μόσχα, όταν σας συνάντησα, ότι θα ξεκινήσουμε μια νέα περίοδο στις Ελληνορωσικές σχέσεις. Και θεωρούμε εσάς, που ζείτε στη Ρωσική Ομοσπονδία, τους σημαντικότερους πρεσβευτές της πατρίδας μας, εδώ.

TSIPRAS.AGIAPETROUPOLI.OMOGENEIS.19.6.2015. DSC31524

 

Τέλος, θέλω να σας πω ότι η Ελλάδα δίνει μια σπουδαία και γενναία μάχη, αυτές τις ημέρες και τους τελευταίους μήνες. Έχει περάσει και περνάει ακόμη μια μεγάλη οικονομική κρίση και μεγάλες δυσκολίες. Αλλά, εσείς γνωρίζετε πολύ καλά από δυσκολίες, τις οποίες ξεπεράσατε και καταφέρατε να σταθείτε στα πόδια σας.

Είναι βασικό χαρακτηριστικό του Ελληνισμού, όταν έχουμε στόχο, όταν έχουμε αξίες, όταν έχουμε στοχοπροσήλωση και τις μεγαλύτερες δυσκολίες τις ξεπερνάμε. Είναι σημαντικό κάποιος να γνωρίζει και να αντλεί δύναμη από το γεγονός ότι έχει το δίκιο με το μέρος του.

TSIPRAS.AGIAPETROUPOLI.OMOGENEIS.19.6.2015. DSC31526

Γι' αυτό και στόχος αυτής της προσπάθειας- δεν είναι προσπάθεια μιας κυβέρνησης αλλά όλου του ελληνικού λαού και όλου του Ελληνισμού- είναι να ξανακάνουμε την πατρίδα μας μια κυρίαρχη χώρα και το λαό να έχει ψηλά το κεφάλι και να ζει με αξιοπρέπεια. Εσείς να είστε περήφανοι που είστε Έλληνες», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.