Μία ακόμη διάκριση αναμένεται να διεκδικήσει η Κατερίνα Στεφανίδη, καταρρίπτοντας τον έναν μετά τον άλλον τους τίτλους που βρίσκονται στο ύψος της.

Η Ελληνίδα Κατερίνα Στεφανίδη, μετά την κατάκτηση του τίτλου της κορυφαίας Ευρωπαίας αθλήτριας για το 2017, που έχει κατακτήσει το Ολυμπιακό μετάλλιο, το παγκόσμιο μετάλλιο και το ευρωπαϊκό μετάλλιο, στο επί κοντώ, προχωράει για ακόμη μεγαλύτερες κατακτήσεις, για τους Δώδεκα Θεούς του Ολύμπου.

Η Κατερίνα Στεφανίδη, βρίσκεται μεταξύ των τριών φιναλίστ που ανέδειξε η δημοσκόπηση της IAAF, και θα διεκδικήσει τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας του κόσμο για το 2017. Συνυποψήφιές της είναι η Αλμάζ Αγιάνα από την Αιθιοποία, η οποία είναι Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 10.000 μέτρα και η Ναφισάτου Τιάμ από το Βέλγιο, Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο έπταθλο.

Ο τίτλος της κορυφαίας αθλήτριας του κόσμου, όπως και του κορυφαίου αθλητή, θα γίνουν γνωστοί στις 24 Νοεμβρίου 2017, στη διάρκεια του ετήσιου γκαλά της IAAF που θα γίνει στο Μονακό.

STEFANIDI.KATERINA.GONEIS.GIORTOS.ZOH

Η Κατερίνα Στεφανίδη, με ποντιακή καταγωγή από τον πατέρα της και με Μικρασιατική καταγωγή από την πλευρά της μητέρας της γεννήθηκε στην Αθήνα και όπως ανέφερε σε συνέντευξή της, η καταγωγή της έπαιξε ρόλο στο πείσμα της για να προχωρήσει ακόμη ψηλότερα, παρόλα τα εμπόδια που υπήρξαν.