Ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους στην καλοκαιρινή εκδήλωση των Χριστιανοδημοκρατών του Κρατιδίου της Έσσης βρέθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (ΟΣΕΠΕ) Ανέστης Οσιπίδης. Η εκδήλωση έγινε στην πόλη της Φρανκφούρτης, όπου είναι και η έδρα της Ομοσπονδίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΣΕΠΕ, την οποία υπογράφει ο γενικός γραμματέας Χρήστος Πεχλιβανίδης, "η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι και έχει στόχο την επαφή του φορέα με την τοπική κοινωνία και τους συλλογικούς φορείς.

OSIPIDIS.ANESTHS.IMG 6003

Ο πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ, Ανέστης Οσιπίδης

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών κύριος Μιχαήλ Λεβενσταν έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ομοσπονδία Ποντίων στην Ευρώπη και τις πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας για την προώθηση του δίκαιου αιτήματος μας για την Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκε η ευκαιρία στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας, να έχει επαφές με Ευρωβουλευτές, Βουλευτές  αλλά και Βουλευτές του κρατιδίου της Έσσης, με τους οποίους προγραμματίστηκαν προσωπικά ραντεβού ώστε να ενημερωθούν για το έργο και τις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας.

Οι επαφές με όλα τα πολιτικά κόμματα της Γερμανίας, οι οποίες ξεκίνησαν πριν απο ένα χρόνο, φαίνεται ότι φέρνου καρπούς και θα συνεχιστούν και στο μέλλον πιο εντατικά.

OSEPE.OSPIDIDIS.EFIMERIDA.9.2017

Αφιέρωμα της εφημερίδας Frankfurter NeuePresse, η οποία διανέμεται σε 150.000 σπίτια στην πόλη της Φρανκφούρτης, όπου διακρίνονται ο κύριος Μιχαηλ Λεβενσταιν Πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών στην Φρανκφούρτη, η κυρία Πετινα Βίσσμαν Βουλευτής και ο Ανέστης Οσιπίδης Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη".