Την προσωπικότητα του επιχειρηματία και χορηγού της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ποντίων στην Ευρώπη (ΟΣΕΠΕ), εξήρε ο επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών Χρήστος Γαλανίδης, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, στο γεύμα προς τιμήν των προσκεκλημένων του 36ου φεστιβάλ το βράδυ της Παρασκευής 26 Μαΐου 2017, που έγινε στην πόλη του Λούτβισχάφεν της Γερμανίας. Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Τάκη Εμμανουηλίδη και θα γίνει στο Λούτβισχάφεν το βράδυ του Σαββάτου 27 Μαΐου 2017.

Ο Ουρανόν ελίβωσεν

τα ελατοκάδα κλαίγνε,

κι’ οι μιζετέρ τ’ εμέτερον

απ’ είνας, είνας φεύνε…,

ψάλει η ποντιακή μούσα.

Ο  Ουρανός συνέφιασε,

τα ελατόκλαδα έγειραν τα κλαδιά τους ευλαβικά και κλαίνε

και οι μεγάλοι  αξιοσέβαστοι και ξεχωριστοί άνθρωποι,

ένας, ένας, φεύγει από τη ζωή.

Με αυτά τα λόγια ο ποντιακός ελληνισμός αποχαιρετούσε τους άξιους και σημαντικούς ανθρώπους του, κι ένας από αυτούς υπήρξε ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο Τάκης για μας τους φίλους του, που τον γνωρίσαμε, τον αγαπήσαμε και σαν ελάχιστη ανταπόδοση για όσα με απλοχεριά και ανιδιοτέλεια μας προσέφερε τον τιμούμε σήμερα.

Ο Τάκης ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος που ξεχώρισε για τις άπειρες αρετές του. Ήταν ένας άρχοντας σε όλες του τις ενέργειες του, δημιουργικός επιχειρηματίας που ανέπνεε τους πάντες στο περιβάλλον του, εκλεκτός Πόντιος Έλληνας που τιμούσε την καταγωγή του, γαλαντόμος και σεμνός, που αθόρυβα προσέφερε όπου χρειαζόταν, χωρίς τυμπανοκρουσίες και κομπασμούς. Όλες του οι ενέργειες διακρίνονταν από σεμνότητα και ήθος.

Προσέφερε χωρίς να προσβάλλει και να προκαλεί, έτσι όπως πρέπει να φέρεται ένας σωστός άνθρωπος και δικαίως κατατάσσεται στην χορεία των μεγάλων προσωπικοτήτων που υπηρέτησαν την Ομοσπονδία μας και τον ανακήρυξε χορηγό της.

Αυτά τα λόγια ας αποτελέσουν στον καλό μας φίλο αι ευατρίδη ύστατο αποχαιρετισμό αι παρηγοριά στην αχώριστη και γλυκιά σύντροφό του Ευσταθία.