Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) δέχτηκε την Τρίτη 13 Απριλίου 2015 στο υπουργείο, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας σε εθιμοτυπική επίσκεψη.

Την ομάδα των ομογενών πολιτικών αποτελούσαν οι: JohnPandazopoulos, (πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε.), πρώην βουλευτής Βικτώρια -Αυστραλία, ThomasKatsiantonis,  πολιτειακός βουλευτής NewHampshire -ΗΠΑ, JimKarygiannis, πρώην βουλευτής, δημοτικός σύμβουλος Τορόντο - Καναδάς, PeterKatsambanis, βουλευτής Περιφέρειας Δυτικής Αυστραλίας, LeeTarlamis, πρώην βουλευτής Βικτώρια - Αυστραλία, VangielTavos, βουλευτής - Αλβανία, PanagiotaMerchant, γερουσιαστής - Καναδάς, LeonidasRaptakis, γερουσιαστής ΗΠΑ και TheodoreRokas, πολιτειακός βουλευτής NewHampshire - ΗΠΑ.

Η ομιλία του Νίκου Τόσκα

PADE.OMOGENIS.DSC 00073

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας προσφώνησε τα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, επισημαίνοντας τα εξής: «Αισθάνομαι ξεχωριστή τιμή να υποδέχομαι με την ιδιότητα του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ως ένας από τους πολιτικούς προϊσταμένους θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πιστές στο καθήκον και την αποστολή τους είναι έτοιμες, παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, να εξασφαλίσουν την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία και να προασπίσουν την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού τα τελευταία 20 χρόνια δραστηριοποίησής του έχει προσφέρει πάρα πολλά στον Ελληνισμό. Ο δικός σας αγώνας και η δική σας αγάπη για την μητέρα πατρίδα έχει ισχυροποιήσει τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών προέλευσης σας. Η ανάπτυξη καλών σχέσεων και η δημιουργία διαύλων επικοινωνίας μεταξύ του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των αντιστοίχων των χωρών προέλευσης σας έχει συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Καθοριστική είναι επίσης η συνεισφορά σας στην προαγωγή, στην διάδοση και στην προβολή των αρχών του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και της Ορθοδοξίας, καθώς και το αμέριστο ενδιαφέρον σας για τον απόδημο ελληνισμό σε θέματα πολιτισμού, και καταπολέμησης της ξενοφοβίας. Είστε αξιέπαινοι καθώς με τις δράσεις σας συμβάλλετε καθημερινά στην ανάδειξη του ελληνισμού της διασποράς και στην προώθηση του ελληνικού στοιχείου στο εξωτερικό. Ο φιλελληνισμός και η αγάπη για την ελληνική γλώσσα κυρίως στις νέες γενιές ομογενών οφείλεται εν πολλοίς και στις δικές σας δράσεις.

PADE.OMOGENIS.DSC 00074

 Γνωρίζοντας τα ειλικρινή πατριωτικά σας αισθήματα στηριζόμαστε στην περαιτέρω βοήθεια σας για την επίλυση των εθνικών θεμάτων και την διεθνή προάσπιση του Ελληνισμού. Η συνεισφορά σας στα σύγχρονα προβλήματα του Ελληνισμού, όπως το Κυπριακό, το ζήτημα ονομασίας της πΓΔΜ και η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα μπορεί να είναι καθοριστική ιδιαίτερα μέσω της κοινοβουλευτικής διπλωματίας που έχετε αναπτύξει. Η ενίσχυση της Συνεργασίας και του Εμπορίου μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και των χωρών προέλευσης των μελών σας είναι ένας ακόμα τομέας που θα είχε ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο στην οικονομική ανάταση της Ελλάδας. Σημαντική μπορεί επίσης να είναι η συμβολή σας στην προώθηση των Ελληνικών εξαγωγών και του εμπορίου γενικότερα. Επιπρόσθετα η τουριστική προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό θα μπορούσε να αποτελέσει μία ακόμη δράση του οργανισμού σας με σημαντικό οικονομικό όφελος για την Ελλάδα. Προσδοκούμε λοιπόν στην βοήθεια σας για την δυναμική προώθηση της Ελλάδας στην διεθνή τουριστική αγορά. Η επιτυχία σας τόσο ως ξεχωριστές προσωπικότητες όσο και ως ομάδα στο εξωτερικό μας κάνει υπερήφανους ως Έλληνες και ελπίζουμε να έχουμε και εμείς από εδώ από την Ελλάδα την δυνατότητα να σταθούμε αρωγοί στις προσπάθειες σας. Η διμερής καλή σχέση και επικοινωνία τίθεται για εμάς ως προϋπόθεση για την ευόδωση όλων των κοινών μας προσπαθειών. Εύχομαι με το καλό να επαναλάβουμε σύντομα την συνάντησή μας. Σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας».