Μιλάμε ελληνικά, είναι η καμπάνια που άρχισαν στην Αυστραλία οι Έλληνες της μακρινής ηπείρου και ο νεοεκλεγείς βουλευτής των Εργατικών Στηβ Δημόπουλος, το έκανε πράξη ως εκπρόσωπος της έδρας του Όκλι, στην περιοχή επέλεξε να μιλήσει στη μητρική του γλώσσα στην πρώτη του ομιλία στο κοινοβούλιο της Βικτώριας στην Αυστραλία. Να επισημάνουμε ότι στην περιοχή που εκπροσωπεί ο κ. Δημόπουλος, ζουν χιλιάδες ομογενείς, ενώ στο παρελθόν ο ίδιος είχε υπηρετήσει ως δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος.

 

Η απόφασή του να κάνει την πρώτη του ομιλία στο κοινοβούλιο στην ελληνική γλώσσα έχει σχέση με την εκστρατεία «Μιλάμε Ελληνικά τον Μάρτιο», που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αυστραλία και την οποία ο κ. Δημόπουλος στηρίζει, ενώ την υποστήριξή τους στην εκστρατεία διατύπωσαν προσωπικότητες της Αυστραλίας, με ελληνική καταγωγή, όπως η τηλεπαρουσιάστρια Ελένη Κάπαλος και ο κορυφαίος σεφ Γιώργος Καλομπάρης.

Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 η ελληνική γλώσσα μιλιέται στην Αυστραλία από 250.000 άτομα, οι μισοί από τους οποίους κατοικούν στη Μελβούρνη.

Ο εμπνευστής της εκστρατείας είναι ο Σάκης Ζαφειρόπουλος και όπως είπε είναι σημαντικό για την πολυπολιτισμική Αυστραλία, οι πολίτες της να μιλούν και άλλες γλώσσες, εκτός από την αγγλική. Τα οφέλη είναι πολλά. Κοινωνικά, οικονομικά, επιστημονικά. Του χρόνου, η εκστρατεία θα είναι ακόμα πιο μεγάλη. Θέλουμε να την αγκαλιάσουν οι Έλληνες σε όλη τη γη, τόνισε.