Την έμπρακτη στήριξή της, σε ποντιακούς συλλόγους που συγκεντρώνουν βοήθεια για να αποσταλεί στην Ελλάδα σε συνανθρώπους μας που την έχουν ανάγκη, εκφράζει η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (ΟΣΕΠΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΣΕΠΕ, την οποία υπογράφει εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου ο γενικός γραμματέας Χρήστος Πεχλιβανίδης, «στα πλαίσια των δράσεων της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΕλλήνωνΠοντίων στην Ευρώπη, είναι και η έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, είτε αυτή βρίσκονται στην Ελλάδα είτε οπουδήποτε στον κόσμο.

Για τον λόγο αυτό η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη,μέσω του Προέδρου της κ. Ανέστη Οσιπίδη, στηρίζει την πρωτοβουλία του Συλλόγου «Ενωση Ποντίων Esslingen»,που  συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα δοθούν σε οικογένειες στην Ελλάδα που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Η ανάγκη για βοήθεια των οικογενειών αυτών, ιδιαίτερα τις άγιες μέρες είναι ακόμη μεγαλύτερη. Ας ευχηθούμε η γέννηση του Θεανθρώπου να γεμίσει κάθε σπίτι με υγεία, αγάπη και ευτυχία.

Σύμμαχος σε αυτήν την προσπάθεια και ο Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύτες Waiblingen».