Συνάντηση με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρο Β’ είχαν ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Αμανατίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του ΥΦΥΠΕΞ παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εκπαιδευτική και κοινωνική δράση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και άπτονται των αρμοδιοτήτων τόσο του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων όσο και του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στις δηλώσεις τους ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, εξήραν το έργο του Πατριαρχείου, που η αποστολή του στην Αφρική έχει ειδικό βάρος και χαρακτήρα και εξέφρασαν τη βούληση τους για την επίλυση των προβλημάτων, για την διευκόλυνση και για τη  συμβολή  στο συγκλονιστικό έργο του Πατριαρχείου.

PATRIARXHS.AFRIKHS.THEODOROS 1

Ο ΥΦΥΠΕΞ Γιάννης Αμανατίδης ευχαρίστησε τον Κώστα Γαβρόγλου για την πραγματοποίηση της συνάντησης και την ευαισθησία του για τα προβλήματα των πρεσβυγενών Πατριαρχείων μας και εξέφρασε τη στήριξη της κυβέρνησης και του ΥΠΕΞ υπό τον κ. Κοτζιά στο ιεραποστολικό έργο, που επιτελείται στην αφρικανική ήπειρο από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο.