Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης Κωνσταντινουπόλεως, υπεγράφη το Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

 

Το Σύμφωνο υπέγραψαν εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο Γενικός Γραμματέας Αθανάσιος Παπαϊωάννου και εκ μέρους της Ιεράς Μονής Χάλκης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, Πρόεδρος της Εφορείας της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης.

XALKI.BOYLH.SYMFONIA.2699

 

Με το Σύμφωνο αυτό εγκαινιάζεται η συνεργασία μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και της Ιεράς Μονής, η οποία προβλέπει την παροχή τεχνογνωσίας μέσω ειδικών εμπειρογνωμόνων από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής με άμεσο στόχο την καταλογογράφηση των ανεκτίμητων τόμων της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Μονής και απώτεροστόχο τη διατήρηση και διάσωση του πνευματικού πλούτου, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή της Χάλκης.

Την Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015, ο κ. Παπαϊωάννου επικεφαλής αντιπροσωπείας της Βουλής επισκέφθηκε την Ιερά Μονή της Χάλκης, όπου στεγάζεται η Θεολογική Σχολή της Χάλκης και ξεναγήθηκε στους χώρους της από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προύσσης και Ηγούμενο της Ιεράς Μονής κ. Ελπιδοφόρο.