Ανοιχτή πρόσκληση για τηλεοπτικό διάλογο, προς τον πρόεδρο της ΔΙΣΥΠΕ και τους προέδρους των Ομοσπονδιών μελών της ΔΙΣΥΠΕ, απευθύνει ο Αναστάσιος Οσιπίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (ΟΣΕΠΕ).

Η ανοιχτή επιστολή του Αναστάσιου Οσιπίδη, έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ 
Αξιότιμοι κύριοι πρόεδροι των Ομοσπονδιών μέλη της ΔΙΣΥΠΕ,

μετά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την αποτυχημένη σύγκλιση της καταστατικής συνέλευσης αλλά και το τεταμένο κλίμα που υπάρχει μεταξύ των μελών της και επειδή θεωρώ παντελώς αχρείαστο και άσκοπο να σχολιαστούν μονομερώς τα όσα ελέχθησαν το τελευταίο δεκαήμερο, θεωρώ πολύ παραγωγικό και σκόπιμο να ενημερωθεί ανοιχτά το σύνολο του ποντιακού ελληνισμού. 

Για το λόγο αυτό προτείνω την διεξαγωγή μιας δημόσιας συζήτησης από τους προέδρους των Ομοσπονδιών της ΔΙ.ΣΥ.ΣΕ και τον πρόεδρο της,  με μοναδικό σκοπό το ξεκαθάρισμα του τοπίου αλλά και τη δημόσια έκφραση όλων των απόψεων ώστε να πάψει πλέον η παραφιλολογία και τα συντροφικά μαχαιρώματα.

Σας προτείνω, αλλά παράλληλα και σας προσκαλώ σε ένα δημόσιο διάλογο που θα λάβει χώρα, κατόπιν μεταξύ μας συνεννόησης, στο PONTOS TV και με την συμμετοχή 3 η και 4 επιφανών ποντίων δημοσιογράφων από τον ποντιακό χώρο.

Ελπίζω να συμφωνήσετε με την πρόταση μου, ώστε να ξεφύγουμε από τον τρόπο έκφρασης άλλων εποχών με μονομερής πληροφορίες και αλληλοκατηγορίες μέσω επιστολών.

Και έτσι ο ποντιακός ελληνισμός στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

Το χρόνος και τη διαδικασία μπορούμε να την συμφωνήσουμε μεταξύ μας.

Με τιμή

Οσιπίδης Αναστάσιος».