Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εκφράζει ειλικρινή συγχαρητήρια προς τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων: Σωματείο "Παναγία Σουμελά" Θέρμης. Σύλλογος Ποντίων Κάτω Σχολαρίου "Ανέβζηγος Αροθυμία". Μορφωτικός Όμιλος Ποντίων Μεσημερίου "Αργοναύτες". Πολιτιστικός Σύλλογος Μονοπηγάδου Θεσσαλονίκης. Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Αντωνίου "Παναγία Σουμελά". Σύλλογος Ποντίων Λακκώματος Χαλκιδικής, καθώς και όλων των συντελεστών για την συλλογική πρωτοβουλία τους να δημιουργήσουν ένα δεκατετράλεπτο αφιερωματικό βίντεο με τίτλο "353.000" στη μνήμη των γενοκτονημένων Ελλήνων του Πόντου.

Μία ιστορική αναδρομή του ξεριζωμού και της εξόντωσης των Ελλήνων του Πόντου από ένα σύνολο εθελοντών προσώπων και φορέων όπως αναφέρουν στο συνοδευτικό κείμενό τους, αποσκοπώντας στην εκπλήρωση του χρέους της μνήμης.

Εν μέσω πρωτοφανών μέτρων προστασίας και απαγορεύσεως συναθροίσεων λόγω της πανδημίας και μη μπορώντας να συγκεντρωθούν σε εκδηλώσεις μνήμης τη 19η Μαΐου 2020, βρήκαν τρόπο και χρόνο να αποτίσουν φόρο τιμής στις αλύτρωτες ψυχές των αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου.

Η πρωτοβουλία αυτή προσθέτει ακόμη ένα λιθαράκι στην κοινή προσπάθεια για τη διεθνοποίηση του εγκλήματος της γενοκτονίας των   Ελλήνων του Πόντου και της διεθνούς αναγνώρισης αυτού.

Για το διοικητικό συμβούλιο

Ο Πρόεδρος, Παύλος Γαλεγαλίδης

Η Γενική Γραμματέας, Στέλλα Γεωργιάδου

Περισσότερα για τους συντελεστές και για να παρακολουθήσετε το ντοκυμαντέρ πατήστε στο ακόλουθο Link

http://efxinospontos.gr/genoktonia/6765-vinteo-gia-ti-genoktonia-apo-tous-pontiakoys-syllogous-tis-anatolikis-thessalonikis