Εκδήλωση για τα 100+1 Χρόνια Τιμής και Μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 24 Μαΐου 2020, με περιορισμένο αριθμό πολιτών, στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Καβάλας και ομιλία για τη γενοκτονία που εκφωνήθηκε από τον διευθυντή του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας Δανιήλ Εμμανουηλίδη.  

Στην εκδήλωση μνήμης που έγινε με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας του Κορωναϊού, παρέστησαν εκπρόσωποι των αρχών, αλλά και των ποντιακών σωματείων του νομού Καβάλας. 

KABALA.GENOKTONIA.24.5.20206

Οι εκδηλώσεις άρχισαν με την επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους της πολιτείας και των Ποντιακών Σωματείων της Καβάλας στο Μνημείο «Ακρίτας του Πόντου».

KABALA.GENOKTONIA.24.5.202012

Τιμούμε τη μνήμη των προγόνων μας και αγωνιζόμαστε για την Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας για την ανάπαυση των ψυχών των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, διατράνωσαν οι εκπρόσωποι των ποντιακών σωματείων, που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μνήμης.

KABALA.GENOKTONIA.24.5.20205

Εκπρόσωποι των εκκλησιαστικών και αρχών της πόλης, με εκπροσώπους ποντιακών σωματείων στο Μνημείο "Ακρίτας του Πόντου".