Επιστολή συμπαράστασης και αλληλεγγύης, απέστειλαν οι ποντιακοί σύλλογοι της Βάδης – Βυρτεμβέργης «Δωδεκάπολις», προς τον Βουλευτή του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας και πρώην προέδρου του πολιτικού κόμματος των Πρασίνων κ. Τζεμ Όζντεμιρ (Cem Özdemir), τον οποίον ακροδεξιές εξτρεμιστικές οργανώσεις απειλούν τη ζωή του.

Να επισημάνουμε ότι ο κ. Τζεμ Όζντεμιρ,με καταγωγή από την Τουρκία, έχει υποστηρίξει τον αγώνα για τη διεθνοποίηση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, των Αρμενίων και των Ασσυρίων – Αραμαίων, ενώ ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Γενοκτονίας στη Στουτγάρδη το Σάββατο 18 Μαΐου 2019.

STUTGARDI.OZDEMIR.TZEM.GENOKTONIA.18.5.20193

Φωτογραφία: Γιώργος Πεταλίδης, ΕύΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ, efxinospontos.gr

Η επιστολή των ποντιακών συλλόγων της Βάδης – Βυρτεμβέργης «Δωδεκάπολις», είναι η ακόλουθη. Παρατίθεται στα ελληνικά και στα γερμανικά, σε μετάφραση του Γιώργου Νικολαΐδη.

ΘΕΜΑ: Αλληλέγγυοι με τον αγώνα σας

STUTGARDI.OZDEMIR.TZEM.GENOKTONIA.18.5.20195

Φωτογραφία: Γιώργος Πεταλίδης, ΕύΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ, efxinospontos.gr

Αξιότιμε κ. Cem Özdemir,

Από τα ΜΜΕ πληροφορηθήκαμε ότι: ακροδεξιές εξτρεμιστικές οργανώσεις απειλούν τη ζωή σας. Γνωρίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια οι απειλές εντάχτηκαν στην καθημερινότητα σας, λόγο της ορθής κριτικής που ασκείτε προς την κυβέρνηση της Τουρκίας, για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα οποία, όπως όλοι γνωρίζουμε καταπατούνται καθημερινά.

Αγαπητέ μας Cem,

Εμείς, οι απόγονοι των 353.000 γενοκτονημένων Ποντίων φέρουμε την ευθύνη για την διεθνοποίηση και αναγνώριση του μεγάλου εγκλήματος της γενοκτονίας που υπέστησαν οι πρόγονοί μας. Είμαστε γνώστες της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας από όπου και αν αυτή προέρχεται.

Θα θέλαμε να δηλώσουμε για ακόμη μια φορά τον σεβασμό και την αμέριστη συμπαράστασή μας στο πρόσωπο σας, τονίζοντας ότι:

Οι δημόσιες δηλώσεις σας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το πολιτικό ανάστημά σας θα μας ακολουθούν και θα είναι αυτές που θα διδάσκουν στις επόμενες γενιές το μέγεθος των ηθών και αξιών που δρομολογείτε καθημερινά στέλνοντας το μήνυμα του ανθρωπισμού. Μέσω αυτών των δραστηριοτήτων σας παραμένετε Άνθρωπος και αυτή είναι κατά εμάς η κορυφαία πολιτική σας μάχη.

Το να μπορείτε να αποφύγετε τη βαρβαρότητα αυτής της εποχής, και να παραμείνετε άνθρωπος με σαφή οράματα και ευαισθησίες είναι η δική σας προσωπική και πολιτική μάχη, την οποία έχετε δικαίως κερδίσει κατά τα δικά μας πιστεύω!

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνετε.

Είμαστε στο πλευρό σας!

Με εκτίμηση.

Εκ μέρους των Ποντιακών Συλλόγων της Βάδης – Βυρτεμβέργης

Δρ. Ιωάννης Μωυσίδης | Ελένη Σιδηροπούλου | Ιωάννης Ιντζές

STUTGARDI.OZDEMIR.TZEM.GENOKTONIA.18.5.20191

Φωτογραφία: Γιώργος Πεταλίδης, ΕύΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ, efxinospontos.gr

Stuttgart, den 2 November 2019

Betreff: Solidarität mit ihrem Kampf

Sehr geehrter Herr Cem Özdemir,

Wie wir aus den Medien erfahren haben, bedrohen Rechtsextremistische Organisationen Ihr Leben! Wir wissen dass die Bedrohungen in den letzten Jahren für Sie alltäglich geworden sind, durch die aufrechte Kritik die Sie an die türkische Regierung für die Menschenrechte ausüben, die wie wir alle wissen tagtäglich verletzt werden.

Lieber Cem,

wir, die Nachfahren der 353.000 im Völkermord getöteten Pontosgriechen tragen die Verantwortung für die Internationalisierung und Anerkennung des großen Verbrechens, den Genozid den unsere Vorfahren erlitten haben. Wir sind uns der Verletzung der Menschenrechte bewusst und verurteilen jede Form von Gewalt wo auch immer sie herkommt.

Wir möchten noch einmal unseren Respekt und unteilbaren Beistand an Sie persönlich erklären und betonen dass:

Ihre öffentlichen Erklärungen für die Menschenrechte und Ihr politisches Standing werden uns weiterhin folgen und diese werden für die kommenden Generationen eine Lehre sein, für die Sitten und Werte die Sie tagtäglich auf den Weg bringen und eine Botschaft des Humanismus senden.

Durch diese Aktivitäten sind Sie Mensch geblieben und dies ist für uns Ihre oberste politische Direktive

Um die Barbarei der heutigen Zeit entkommen zu können und dabei ein Mensch mit klarem Blick und Feinfühligkeit zu bleiben, ist Ihr persönlicher Kampf, den Sie zu Recht gewonnen haben.

Wir sind solidarisch mit dem Kampf den Sie geben.

Wir sind auf Ihrer Seite!

Mit freundlichen Grüßen

Im Auftrag der Vereine der Pontosgriechen aus Baden Württemberg

STUTGARDI.OZDEMIR.TZEM.GENOKTONIA.18.5.20192

Dr. Ioannis Moisidis | Eleni Sidiropoulou | Ioannis Intzes