ΤΟΥ ΦΟΡΗ ΠΕΤΑΛΙΔΗ

Η Άννα Βαγενά, ηθοποιός και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, φόρεσε στην κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας, στην ορκωμοσία της, σήμερα Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019, το επετειακό σήμα G της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, το οποίο θα έχει στο πέτο της και σε όλες τις επίσημες εκδηλώσεις για να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο, τα αθώα θύματα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Το επετειακό σήμα G της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, το οποίο είναι πλέον σύμβολο του ελληνισμού, έγινε κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) και επιλέχθηκε στο τέλος του 2018. Έκτοτε υιοθετήθηκε από πολλές οργανώσεις και σωματεία και αποτελεί πλέον σήμα κατατεθέν για τη Γενοκτονία.

Το λογότυπο G, έδωσε στην Άννα Βαγενά στις εκδηλώσεις στις 19 Μαΐου 2019 στη Λάρισα, ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) Χρήστος – Δημήτριος Τοπαλίδης, και τότε η Άννα Βαγενά, του ανέφερε πως θα το φορά σε κάθε επίσημη εκδήλωση, όπως και έκανε στην ορκωμοσία της στην ελληνική βουλή.

Είναι τιμή μου

Η καταξιωμένη ηθοποιός και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά, εξήγησε στο site http://efxinospontos.gr/ τους λόγους για τους οποίους πραγματοποίησε αυτήν την ενέργεια, επισημαίνοντας: «Ήταν μεγάλη μου τιμή που σήμερα στην ορκωμοσία μου φορούσα στο πέτο το επετειακό σήμα G της γενοκτονίας που μου έδωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ Χρήστος Τοπαλίδης. Από τον Σεπτέμβριο του1999 ερμηνεύω στο θέατρο το ρόλο της Αγγέλα Παπάζογλου. Αν και δεν έχω προσφυγική καταγωγή, παίζω εδώ και 20 χρόνια αυτόν τον ρόλο και έχω μπει στην ψυχολογία και βλέπω ότι οι απόγονοι των προσφύγων Ελλήνων του Πόντου και της Μικρασίας, δεν ξεχνούν, νοσταλγούν και θυμούνται. Για μένα είναι βαθιά πατριωτική πράξη αυτή η ενέργεια, γιατί με έχουν εντυπωσιάσει οι πρόσφυγες και οι απόγονοί τους για την αξιοπρέπεια και την εντιμότητα την οποίαν κουβαλούν και αυτή έχει περάσει μέσα μου. Γι’ αυτό στην κορυφαία πράξη της Δημοκρατίας, στην ορκωμοσία μου σήμερα στη Βουλή, θεώρησα τιμή και χρέος μου να τους εκπροσωπήσω με αυτόν τον τρόπο».