Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, στην πόλη της Κέρκυρας, με ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας Ιονίων Νήσων και τη συμμετοχή της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Κέρκυρας.

Οι εκδηλώσεις μνήμης στις 19 Μαΐου της Περιφερειακής Ενότητας Ιονίων Νήσων ξεκίνησαν στις 8 το πρωί με την παρουσία στην ΝΑΣΚΕ της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Κέρκυρας, για την έπαρση της σημαίας.

KERKYRA.GENOKTONIA.PERIFEREIA.19.5.20191

Ακολούθησε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου, επιμνημόσυνη δέηση και ομιλία από τον πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Κέρκυρας Γιώργο Αμοιρίδη.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Κέρκυρας Γιώργος Αμοιρίδης εστίασε στα κακώς κείμενα στην εκπαίδευση όπου αφαιρέθηκε το κεφάλαιο για την γενοκτονία, ενώ προτάθηκε στην πολιτεία της Μασαχουσέτης για μάθημα την χρονιά που μας έρχεται.

KERKYRA.GENOKTONIA.PERIFEREIA.19.5.20194

Ακόμη αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι για ακόμη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας δεν έστειλε στα σχολεία μήνυμα για την Γενοκτονία, ενώ στάλθηκαν δεκάδες μηνύματα για το Εβραϊκό Μουσείο και το ολοκαύτωμα των Εβραίων.

KERKYRA.GENOKTONIA.PERIFEREIA.19.5.20193

Ακολούθως έγινε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

KERKYRA.GENOKTONIA.PERIFEREIA.19.5.20191

Μετά τις επίσημες εκδηλώσεις η διοίκηση με τα μέλη της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Κέρκυρας, πήγαν στο εντευκτήριο της όπου φόρτωσαν τα είδη πρώτης ανάγκης που μάζεψαν, αντί συνεστιάσεως στη μνήμη των 353000 ψυχών που χάθηκαν στην Γενοκτονία και τα παρέδωσαν στους Μαγουλάδες, στο σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού.