ΤΟΥ ΦΟΡΗ ΠΕΤΑΛΙΔΗ

Σε μία συμβολική κίνηση, εκατοντάδες νέες και νέοι, αλλά και μεγαλύτεροι, σχημάτισαν με τα σώματά τους το σήμα της γενοκτονίας «G, την απεικόνιση του επετειακού λογότυπου της εκατονταετίας, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Γενοκτονίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) και της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της ΠΟΕ, στις 7 το βράδυ της Τετάρτης 15 Μαΐου 2019.

POE.GENOCIDE.ARISTOTELOUS.15.5.20192

Οι εκατοντάδες νέες και νέοι αποτύπωσαν τη λέξη Genocede, το οποίο είναι το λογότυπο που δημιούργησε μετά από ανοιχτό διαγωνισμό της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, για τα 100 χρόνια από την πιο σκληρή φάση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όπως επίσης αποτύπωσαν και τη φράση «No more Genocides», αποσπώντας μάλιστα τις επιδοκιμασίες των πολιτών που παρακολουθούσαν το εγχείρημα.

POE.GENOKTONIA.ARISTOTELOYS.15.5.20195

Η δημιουργία της αποτύπωσης με τα σώματά τους, αυτών των ανθρωπιστικών και αντιπολεμικών μηνυμάτων, που συμμετείχαν πολίτες της Μακεδονίας, έγινε πραγματικότητα μετά την πρωτοβουλία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στην οποία ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες πολίτες, είτε είχαν καταγωγή από τον Πόντο, είτε όχι.

POE.GENOKTONIA.ARISTOTELOYS.15.5.20194

Όπως δήλωσε στο site http://efxinospontos.gr/ ο Παύλος Γαλεγαλίδης, γενικός γραμματέας της ΠΟΕ, στόχος των δράσεών μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες και να στείλουμε ένα μεγάλο μήνυμα σε όλη την ανθρωπότητα, ότι εμείς οι απόγονοι των Ελλήνων προσφύγων του Πόντου, δεν ξεχνούμε και πως θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των προγόνων μας.

POE.GENOKTONIA.ARISTOTELOUS.GALEGALIDIS.15.5.2019.IMG 3832

Ο φωτογραφικός φακός του efxinospotnos.gr αποτυπώνει τη στιγμή που ο Παύλος Γαλεγαλίδης, δίνει οδηγίες στους συγκεντρωθέντες πολίτες για την αποτύπωση του σχήματος "G"

Καλούμε όλους τους πολίτες, με τη συμμετοχή τους στις μαχητικές συγκεντρώσεις για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που πραγματοποιούνται την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, στη Θεσσαλονίκη στην πλατεία Αγίας Σοφίας στις 6.30 μ.μ. με ομιλητή τον Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί, Πόντιοι ακτιβιστή από την Τουρκία και την ίδια ημέρα και ώρα στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα με τον Ταμέρ Τσιλιγκίρ, ακτιβιστή από την Τουρκία και πολιτικό εξόριστο στην Ελβετία.

POE.GENOKTONIA.ARISTOTELOUS.15.5.20193

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, συντονιστής της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της ΠΟΕ, ανέφερε στο site http://efxinospontos.gr/ ότι με τις δράσεις μας διεκδικούμε την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, για την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Και καλούμε την ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Εξωτερικών να βάλει στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών σχέσεων τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

POE.GENOKTONIA.ARISTOTELOUS.15.5.20197

Ο Θεόδωρος Κουνατίδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Θεσσαλονίκης της ΠΟΕ, δήλωσε στο site http://efxinospontos.gr/ πως η δράση για την αποτύπωση του «G» στην πλατεία Αριστοτέλους, εντάσσεται στον αγώνα μας για τη διεθνής αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που φέτος κορυφώνονται με τις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιούμε και καλούμε τους πολίτες να βρεθούν στην ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας την Κυριακή 19 Μαΐου, στις 6.30 το απόγευμα.

POE.GENOKTONIA.ARISTOTELOUS.15.5.20196

Ο φωτογραφικός φακός του efxinospontos.gr τη στιγμή που ο Αλέξανδρος Εφραιμίδης και ο Γιάννης Παπαδόπουλος βλέπουν την αποτύπωση στο drome τον σχηματισμό του σήματος "G" και την επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος

Ο συντονιστής της Επιτροπής Γενοκτονίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΕ Αλέξανδρος Εφραιμίδης, δήλωσε στο site http://efxinospontos.gr/ η δράση μας για την αποτύπωση της λέξης Genocede και της φράσης «No more Genocides», δείχνουν τις προθέσεις μας, ότι συνεχίζουμε τον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

POE.GENOKTONIA.ARISTOTELOUS.15.5.20198

Στελέχη της ΠΟΕ και της νεολαίας μπροστά στο περίπτερο της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας στην πλατεία Αριστοτέλους

Στην Πλατεία Αριστοτέλους έχει στηθεί ενημερωτικό περίπτερο της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος με οπτικοακουστικά και έντυπα όπου προβάλλονται η ιστορία και ο πολιτισμός των Ελλήνων του Πόντου.

Οι δύο φωτογραφίες από drome τραβήχτηκαν από Flynn Sunsey