Την πρόταση του το e-Pontos.gr και του Θεόφιλου Κωτσίδη, για συμβολικό φωτισμό της Βουλής, έκανε δεκτή ο πρόεδρος της Βουλής Νικόλαος Βούτσης, την 19η Μαΐου 2019.

Αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση την οποία δημοσιοποίησε το το e-Pontos.gr από το Γραφείο Προέδρου στις 10 Μαΐου και απευθύνεται προς την ιστοσελίδα το e-Pontos.gr και υπόψη του κ. Θεόφιλου Κωτσίδη: «Λάβαμε τις επιστολές σας προς τον Πρόεδρο της Βουλής, και σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για συνεργασία και ειδικότερα για την πρότασή σας να φωταγωγηθεί το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων κατά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στις 19 Μαΐου, δίνοντας το μήνυμα της διατήρησης της μνήμης της αναγνώρισης αυτής της τραγωδίας, όπως επίσης και της ανέναης ανάγκης ανάληψης κάθε πρωτοβουλίας για τη μη επανάληψη τέτοιων ακροτήτων.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η Βουλή θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά σας και θα αναλάβει τη φωταγώγηση κατά τα πρότυπα προηγούμενων παρόμοιων δράσεων ευαισθητοποίησης του κοινού, προχωρώντας στην προβολή του λογοτύπου / σήματος που θα μας στείλετε στην πρόσοψη του κτιρίου του Μεγάρου της Βουλής το βράδυ της 19ης Μαΐου 2019».

BOYLI.EPONTOS.FOTISMOS.BOYLHS.EGRAFO.2019

Έγραψε ο Θεόφιλος Κωτσίδης

Λίγες μέρες πριν την 19 Μαΐου, και την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες το e-Pontos.gr για τον συμβολικό φωτισμό, λάβαμε την οριστική απάντηση από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής.

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα φωτιστεί συμβολικά το βράδυ της 19ης Μαΐου 2019, στέλνοντας το μήνυμα: Όχι πια Γενοκτονίες!

Ο συμβολισμός είναι πολύ μεγάλος! Στον αγώνα μας χρειαζόμαστε συμμάχους και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την αλήθεια και το δίκαιο.

Θέλουμε το Ελληνικό Κοινοβούλιο να είναι αλληλέγγυο με τον αγώνα μας, έτσι ώστε να διαδραματίσει τον ιστορικό και ηθικό ρόλο του απέναντι στην Ιστορία.

Η δε δημοσιότητα και απήχηση ενός τέτοιου εγχειρήματος θα είναι εξίσου μεγάλη.

Δημόσια ευχαριστώ τους Ποντιακούς φορείς από όλο τον κόσμο που στήριξαν με επιστολές τους την προσπάθεια μας:

- Την Χριστίνα Σαχινίδου και τον Κώστα Σαμουρκασίδη, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων,

- Τον Δημήτρη Μολοχίδη και την Αναστασία Σπυρίδη, από την Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ - Καναδά,

- Τους Παναγιώτη Παπουλίδη, Νίκο Χρυσοστομίδη, και Παναγιώτη Στεφανίδη, από την Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας,

- Τον Άλκη Αναστασιάδη και την Βικτωρία Κραβτσένκο από την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας.

Και τον Ιστορικό Βλάση Αγτζίδη, στον οποίο εύχομαι καλή επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές. Η βοήθεια του ήταν καθοριστική!

Και φυσικά όλους τους φίλους και τις φίλες, καθημερινούς αναγνώστες του e-Pontos από όλο τον κόσμο που ψήφισαν και στήριξαν την προσπάθεια!

Τα υπόλοιπα εν καιρώ...

Θεόφιλος Κωτσίδης