Τις ευχαριστίες της για την προβολή του ζητήματος της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αλλά και την προβολή του επετειακού λογότυπου, εκφράζει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) και ελπίζει το παράδειγμα του να το ακολουθήσουν και άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου της, υπογράφουν ο πρόεδρος Χρήστος – Δημήτριος Τοπαλίδης και ο γενικός γραμματέας Παύλος Γαλεγαλίδης, αναφέρει: «Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως, που στην προσπάθειά μας να διατρανώσουμε τον αγώνα της Διεθνοποίησης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού έχουμε βρει συνοδοιπόρο τον τηλεοπτικό σταθμό ΟPEN.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη προβολή του ζητήματος της Γενοκτονίας, μέσα από τις εκπομπές του καναλιού αλλά και για την απόφαση να προβάλει το επετειακό λογότυπο της εκατονταετίας. Επιπλέον, ευχαριστούμε για την αρμονική συνεργασία, η οποία αποδεικνύει πως η κοινή προσήλωση στις ηθικές αξίες του αγώνας μας μπορεί να φέρει μόνον θετικά αποτελέσματα.

Ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN όπως παρακολουθείτε, προβάλει καθημερινά , για ένα μήνα από 19 Απριλίου έως 19 Μαΐου στο πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού υλικό με μαρτυρίες, αφιερώματα με ειδικούς καλεσμένους και συνεντεύξεις που αναδεικνύουν τον πολιτισμό, την μακρόχρονη παράδοση του Ποντιακού Ελληνισμού αλλά και τα θλιβερά γεγονότα της Γενοκτονίας.

Για το σκοπό αυτό όσοι επιθυμούν να καταθέσουν προσωπικές μαρτυρίες ή αναμνήσεις, καθώς και διηγήσεις από τους επιζήσαντες της 1ης γενιάς καθώς και όσοι θέλουν να παρουσιάσουν αυθεντικές φορεσιές, οικιακά σκεύη, αγροτικά εργαλεία και οτιδήποτε άλλο που συνδέεται με την καθημερινή ζωή στον Πόντο, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Αντιπρόεδρο της Π.Ο.Ε. κα. Αθηνά Σωτηριάδου στο τηλέφωνο 6977 530 711.

Ελπίζουμε το παράδειγμά του τηλεοπτικού σταθμού ΟPEN να βρει σύντομα μιμητές και στον υπόλοιπο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης».