Ομιλία με θέμα «η γενοκτονία ως εθνικό και διεθνές ζήτημα», με ομιλητή τον δρ. Θεοφάνη Μαλκίδη, διδάκτωρ Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών, πραγματοποιεί ο σύλλογος Ποντίων Έδεσσας «ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς» το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 στις 7 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας.

Μετά την ομιλία του Φάνη Μαλκίδη, θα ακολουθήσει παρουσίαση μονόπρακτου με τίτλο «Σ' σο σπέλον» από την Ελένη Βασιλειάδου σε σκηνοθεσία Κοσμά Τσίναλη.

Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί από επίλεκτους χορευτές του συλλόγου Ποντίων Έδεσσας «ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», ο παμποντιακός πυρρίχειος χορός «Σέρρα».

Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το Σάββατο 19 Μαΐου

Επίσης το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Έδεσσας θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ των ψυχών των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και αμέσως μετά, στις 10.00 π.μ στο μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία Μ. Αλεξάνδρου), θα τελεστεί τρισάγιο και επιμνημόσυνη δέηση.

Η κεντρική εκδήλωση του Νομού Πέλλας θα γίνει την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 στην Αριδαία, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.