Εκδήλωση με θέμα «Έτον Γενοκτονία… πολιτική και νομική προσέγγιση στο σήμερα», διοργανώνει στο πλαίσιο των δράσεών της, η Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας (ΠΕΝ) του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης, της Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ).

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων της νεολαίας με εκδηλώσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα με σημείο αναφοράς τον πολιτισμό, την ιστορία, τη λαογραφία και τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 3ου Κύκλου Συζητήσεων, και θα γίνει στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Βασ. Γεωργίου 1) το Σάββατο 17 Μαρτίου και ώρα 18.00, με γενικό τίτλο «Έτον Γενοκτονία... πολιτική και νομική προσέγγιση στο σήμερα».

KOYRTIS.DIMITRHS.OSEPE.BRYXELES.17.10.2017.IMG 4104

Ο Δημήτριος Α. Κούρτης

Την πρώτη θεματική ενότητα με τίτλο «Πόντος και Γενοκτονία avant la lettre ή 9 Νομικά Επιχειρήματα αναφορικά με την Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου», θα αναπτύξει ο Δημήτριος Α. Κούρτης, δικηγόρος, υποψήφιος Δρ. Διεθνούς Δικαίου Νομικής Σχολής ΑΠΘ.

XARALAMPIDIS.MIXALHS.STOUTGARDI.3.3.2018

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Την δεύτερη θεματική ενότητα με τίτλο «1914 - 2019 η διαρκής γενοκτονία. Πόντος η επιστροφή μιας πανάρχαιας ταυτότητας», θα αναπτύξει ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, συγγραφέας, κοινωνιολόγος.