Την ανάδειξη της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, με την παράνομη σύλληψη και κράτηση του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί και της Meral Geylani, ανέδειξαν με την παρουσία τους στο Στρασβούργο, ο Φάνης Μαλκίδης διδάκτωρ κοινωνιολογίας και ο σύλλογος Ποντίων Στουτγάρδης «Ποντιακή Εστία».

Όπως ανάφερε ο Φάνης Μαλκίδης, η πράξη αλληλεγγύης στο Στρασβούργο, με την υποστήριξη της  Ποντιακής Εστίας  Στουτγάρδης, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων, Δικαιωμάτων έχει ουσιαστική και συμβολική σημασία.

Να κάνουμε γνωστή και εδώ την κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων δύο ανθρώπων, του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί και της Meral Geylani, που αγωνίζονται για την ελευθερία των λαών της Μικράς Ασίας, των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Κούρδων και να αναφερθούμε στο αναμφισβήτητο γεγονός ότι η Γενοκτονία δε σταμάτησε το 1992.

Συνεχίζεται μέχρι σήμερα και όσο υπάρχουν άνθρωποι που σιωπούν επαναλαμβάνονται οι γνωστές φράσεις του πάστορα Martin Niemöller όταν οι Ναζί  καταδίωκαν τους πάντες και δε μίλησε κανείς...

STRASBOURGO.MALKIDIS.FANHS.EIRINI.OXYZIDOY

Ο Θεοφάνης Μαλκίδης, διδάκτωρ κοινωνιολογίας και η Ειρήνη Οξυζίδου, εκπρόσωπος του συλλόγου Ποντίων Στουτγάρδης "Ποντιακή Εστία" έξω από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο

Και από το Στρασβούργο έχοντας πράξει και από εδώ το ανθρώπινο, ηθικό, ιστορικό χρέος και καθήκον, συνεχίζουμε αυτό που διδαχθήκαμε από τους γονείς και τους αδελφούς μας, από την παράδοση και από την κληρονομιά μας:

Την αλληλεγγύη, την στήριξη, την αντίσταση στο Φασισμό και τον Ολοκληρωτισμό, το λόγο και την πράξη. Ζητάμε και από εδώ Ελευθερία στους Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί και Meral Geylani που σαπίζουν με κατασκευασμένες κατηγορίες στα τουρκικά κάτεργα, στα σύγχρονα τάγματα εργασίας, στα μοντέρνα Νταχάου και Άουσβιτς. Ζητάμε τη φωνή όλων των ανθρώπων και όλων των Ελλήνων δημοκρατών για Δικαιοσύνη.

Λευτεριά στους συνανθρώπους μας και συναγωνιστές μας Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί και Meral Geylani.