Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποίησαν οι ποντιακοί σύλλογοι της Βάδης – Βυρτεμβέρης, αφού ανταποκρίθηκαν δεκάδες άτομα σε αυτό το κάλεσμα, που γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Όπως αναφέρει εκ μέρους της ομάδος εργασίας για την διεθνοποίηση και αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου Βάδης – Βυρτεμβέργης, η Ελένη Σιδηροπούλου «μέσα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης που πραγματοποιούν το μήνα Μάιο οι ποντιακοί σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής της Βάδης Βυρτεμβέργης είναι και η εθελοντική αιμοδοσία, την οποία αφιερώνουν εις μνήμη των 353.000 νεκρών Ελλήνων Ποντίων κατά τα έτη 1916-1923.
Έχοντας σύνθημα: «19η Μαϊου, εμείς είμαστε με τη Ζωή» και πλήρη επίγνωση της ιστορικής πραγματικότητας προσπαθούν να μετατρέψουν τη συγκεκριμένη ημέρα μνήμης, διώξεων, σφαγών και θανάτου σε ημέρα προσφοράς ελπίδας και ζωής για τους συνανθρώπους μας.
Μεταφέροντας το μήνυμα σε όλους τους Έλληνες ότι η προσφορά αίματος, ως μια ξεχωριστή εθελοντική πράξη αφοσίωσης, έχει αφετηρία μόνο την αγάπη προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο και όχι τη βία και την εκδίκηση.
Η πράξη και μόνον της ιδέας της διοργάνωσης μιας ομαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας αναδεικνύει τον πολιτισμό ενός λαού.
Διότι η αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή είναι κατ’ εξοχήν στοιχεία πολιτισμού για τον οποίο έχουμε να υπερηφανευόμαστε εμείς η Έλληνες του Πόντου.
Η προσέλευση του κόσμου και ειδικότερα των νέων που έλαβαν μέρος δίδοντας το αίμα τους για να σώσουν μια άλλη ζωή, διέψευσε όλα τα προγνωστικά και ο ενθουσιασμός από τους υπεύθυνους του Ερυθρού Σταυρού DRKτης Βάδης - Βυρτεμβέργης πολύ μεγάλος.
Το αποκορύφωμα και η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης αιμοδοσίας ήτανε ότι δώσαμε αίμα με συνοδεία τους γλυκούς μουσικούς ήχους της ποντιακής λύρας από τον λυράρη Χαράλαμπο Θεοδωρίδη.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες – μέλη και φίλους των ποντιακών συλλόγων της Βάδης - Βυρτεμβέργης.
Οι οποίοι γνωρίζουν μόνον μια κατευθυντήρια δύναμη και αυτή δεν είναι άλλη από την ιστορική αλήθεια,ανταποκρίθηκαν λοιπόν στο κάλεσμα των συλλόγων και αφιέρωσαν τον ελεύθερο τους χρόνο στην πραγμάτωση του τελικού στόχου.
Ο στόχος αυτός δεν είναι άλλος από την αναγνώριση του μεγάλου αυτού εγκλήματος της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ των Ελλήνων του Πόντου», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ο πρόεδρος της Ποντιακής Εστίας Στουτγάρδης Δημήτρης Οξυζίδης και ο διδάκτωρ ιστορίας Θεοδόσης Κυριακίδης