Την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 στις 17.30 θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια του 2ου Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας, με τίτλο Thess Clean - Thess Green από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, μετά τα εγκαίνια θα διεξαχθεί η ημερίδα «Οι προκλήσεις στο νέο περιβάλλον της Ανακύκλωσης – Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στους χώρους της ΔΕΘ - HELEXPO, στο Περίπτερο 16, από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου 2023 παράλληλα με την 1η Διεθνή Έκθεση για την Κυκλική Οικονομία «Forward Green (FG-Expo)». Στόχος του Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας είναι να εξοικειώσει τους πολίτες με τις πρακτικές της Κυκλικής Οικονομίας, βάζοντας στην καθημερινότητά τους τη φιλοσοφία του τριπτύχου «μείωση απορριμμάτων – επανάχρηση - ανακύκλωση υλικών».

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι πλούσιο σε εκδηλώσεις, δράσεις και εκθέσεις που απευθύνονται τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά, ενώ τα σχολεία της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές επισκέψεις. Η είσοδος στο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας Thess Clean - Thess Green είναι δωρεάν και θα διατίθεται ελεύθερο πάρκινγκ για τους επισκέπτες.

Το Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και υποστηρίζεται από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Κεντρικής Μακεδονίας.

Δείτε τις εκδηλώσεις για ενήλικες εδώ.

Δείτε τις εκδηλώσεις για παιδιά εδώ.