Η κοπή της πατροπαράδοτης πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του συλλόγου Ποντίων Μπαμπαλιού Αιτωλοακαρνανίας «Αξέχαστες Πατρίδες» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου «Γιάννης Ρίτσος» στο Αιγάλεω, με την παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης, της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, και εκπροσώπων ποντιακών και πολιτιστικών συλλόγων της Αττικής και της Αιτωλοακαρνανίας.

MPAMPALIO.BASILOPITA.AIGALEO.29.1.2023 7

Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Γιάννης Ρίτσος», κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου όπου τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου έδωσαν δυναμικό παρόν, ανταλλάσοντας ευχές για μια καλή και ευλογημένη χρονιά.

MPAMPALIO.BASILOPITA.AIGALEO.29.1.2023 3

Την εκδήλωση παρουσίασε η γραμματέας του συλλόγου Άννα - Μαρία Προκοπίδου, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου Ποντίων Μπαμπαλιού Αιτωλοακαρνανίας σας καλωσορίζουμε στη σημερινή εκδήλωση για την κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας για το έτος 2023. Άφατη η χαρά μας όταν δηλώνετε το παρών στις εκδηλώσεις του συλλόγου, κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να μας δίνετε δύναμη για να συνεχίζουμε το έργο μας, το οποίο είναι η διάσωση και διάδοση της κληρονομιάς που μας άφησαν οι ευλογημένοι πρόγονοί μας.

Αυτή την κληρονομιά που μας άφησαν οι Έλληνες του Πόντου, έχουμε χρέος και οφείλουμε να τη διατηρούμε για να μένει άσβεστη η φλόγα της».

MPAMPALIO.BASILOPITA.AIGALEO.29.1.2023 10

Ακολούθως προσκάλεσε τα μέλη των χορευτικών ομάδων του συλλόγου, και έψαλλαν τα Κάλαντα των Χριστουγέννων «Χριστός ‘Γεννέθεν», με τη συνοδεία της λύρας του Θοδωρή Μακρίδη και του νταουλιού του Αλέξανδρου Κανονίδη.

Στη συνέχεια ο πάτερ Γεράσιμος ευλόγησε την βασιλόπιτα του συλλόγου.

MPAMPALIO.BASILOPITA.AIGALEO.29.1.2023 16

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον πρόεδρο του συλλόγου Θεοφάνη Κοντοχρήστο, ο οποίος αφού απέδωσε σύντομο χαιρετισμό προσκάλεσε τους επίτιμους καλεσμένους για να κόψουν κομμάτι από την βασιλόπιτα. Στο τέλος της εκδήλωσης υπήρξε κέρασμα στους παρευρισκόμενους.

MPAMPALIO.BASILOPITA.AIGALEO.29.1.2023 5

Στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του συλλόγου Ποντίων Μπαμπαλιού Αιτωλοακαρνανίας «Αξέχαστες Πατρίδες» παρευρέθηκαν: Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης. Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου. Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανιας Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης. Ο βουλευτής Β’ Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιώργος Βαρεμένος. Ο βουλευτής Β΄Αθηνών κ. Ιωάννης Λοβέρδος. Ο Πρόεδρος Ασσυρίων Ελλάδος κ. Κυριάκος Μπατσάρας. Ο αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νικόλαος Γρέντζελος. Ο υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη «Αιγάλεω - Νέα Εποχή» κ. Λάμπρος Σκλαβούνος. Ο υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη «Ανάπλαση Αιγάλεω» κ. Δημήτριος Μπίρμπας. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Μιχάλης Γιάγκας. Ο αντιδήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτριος Γονιδάκης. Η δημοτική σύμβουλος Αιγάλεω κα Γιάννα Χριστόγλου. Ο δημοτικός σύμβουλος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπογράκος. Ο δημοτικός σύμβουλος Αιγάλεω κ. Γιώργος Τόλης. Ο δημοτικός σύμβουλος Αιγάλεω κ. Χάρης Ξεζωνάκης.

MPAMPALIO.BASILOPITA.AIGALEO.29.1.2023 18

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Χαϊδαρίου κ. Βασίλης Λούκος. Ο Πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Νίκαιας Κορυδαλλού και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε. κ. Θοδωρής Μακρίδης. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Αιγάλεω κ. Νίκος Πατσεάδης. Ο Πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Πετρούπολης κ. Νίκος Κουλαξουζίδης. Ο Πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Φιλαδέλφειας κ. Γιώργος Σαραφίδης. Ο Πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Περιστερίου κ. Θανάσης Αθανασιάδης. Ο ταμίας του συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας κ. Παύλος Κωνσταντινίδης. Ο αντιπρόεδρος από το Θέατρο Πόντου κ. Κώστας Γουρζουλίδης. Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του συλλόγου Ποντίων Κορυδαλλού κα Δήμητρα Χριστοφορίδου. Η ταμίας της Ένωσης Ποντίων Δροσιάς κα Σοφία Τηλαβερίδου.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Κρητών Αιγάλεω κ. Ανδρέας Κλεισαρχάκης. Η Πρόεδρος του συλλόγου Κρητών Περιστερίου κα Βικτώρια Λιλιμπάκη. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου κ. Χρήστος Χούτας. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Μακεδόνων Δυτ. Αττικής κ. Απόστολος Καραπέτρος. Η Πρόεδρος της Ένωσης θυμάτων Ολοκαυτώματος Αιγάλεω κα Δήμητρα Κορμπά. Ο Πρόεδρος του συλλόγου φίλων της αστυνομίας κ. Γιάννης Μαθιουδάκης. Η Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Άνω Λιούμη» κα Βασιλική Ρόζη – Μπότσα. Η Πρόεδρος Απανταχού Αυλακιωτών Αιτωλοακαρνανίας κα Έφη Τσιούφη. Ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών Ν.Δ. κ. Δημήτριος Καλογερόπουλος. Ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών Ελληνική Ανατροπή κ. Φίλιππος Τσικμισόγλου. Ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών Ελληνική Λύση κ. Ιωάννης Ορφανίδης. Η εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Ν.Δ. κ. Σπήλιου Λιβανού κα Δήμητρα Κεχαγιά. Ο υποψήφιος πρόεδρος κοινότητας Μπαμπαλιού κ. Γιάννης Καρυπίδης.