Σε μία συμβολική κίνηση, ένωσαν τις δυνάμεις τους η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας και η Εύξεινος Λέσχη Νάουσας, και την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 πραγματοποίησαν δενδροφύτευση στον προαύλιο χώρο της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, στο Πανόραμα.
Η δενδροφύτευση έγινε με σύνθημα «Φυτεύουμε μια ρίζα για τη ρίζα μας» και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μνήμης της 19ης Μαΐου, για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου, υπογράφουν, ο πρόεδρος Παύλος Σαρημιχαηλίδης και ο γενικός γραμματέας Νικόλαος Τομπουλίδης, «τα μέλη και οι φίλοι της Λέσχης σε συνεργασία με το τμήμα σχεδίου της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας, αρχικά αποτυπώσανε στο χαρτί την κίνηση της δενδροφύτευσης και την πορεία των Ποντίων από τον Πόντο στην Ελλάδα.
Αμέσως μετά φυτέψανε όλοι μαζί φυτά και δενδρύλλια που προσέφερε ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας, Φώτιος Φανιάδης. Ευχαριστούμε θερμά όλους για την συμμετοχή τους», καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου.