Την άποψη ότι η Γενοκτονία των Ποντίων είναι η επίσημη θέση του ελληνικού κράτους, εξέφρασε από τη Νέα Υόρκη, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Ο Νίκος Φίλης είπε πως η Γενοκτονία των Ποντίων αποτελεί επίσημη θέση του κράτους και αυτή εκφράζεται σε κάθε επίσημη δραστηριότητα.

 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ομογενειακών μέσων ενημέρωσης στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης είπε:

Σε στιγμές πολύ δύσκολες για τη χώρα στόχος πρέπει να είναι η ενότητα και όχι οι μικροκομματικές αντιπαραθέσεις. Από εκεί και πέρα το κράτος έχει μια σαφή πολιτική ως προς το θέμα των Ποντίων, για τη γενοκτονία των Ποντίων, αυτήν που επαναλαμβάνουμε σε κάθε επίσημη δραστηριότητα, όπως με την επίσκεψη του Αρμενίου Προέδρου στη χώρα. Επαναλαμβάνω για τη Γενοκτονία. Από εκεί και πέρα, εάν κάποιος έχει άλλες επιστημονικές απόψεις δεν αφορούν την επίσημη πολιτική του κράτους. Δημοκρατία έχουμε στην Ελλάδα και η Δημοκρατία επιτρέπει τη διατύπωση διαφορετικών επιστημονικών απόψεων. Σημασία έχει η ενότητα του ελληνισμού».