Στη Ελλάς του 2000, τραγουδούσε ο Στέλιος Καζαντζίδης, λέγοντας, «νεοέλληνες με γεια σας, τα καινούρια σας τα στέκια χάρισμά σας», λες και προφήτευε την κατάντια ορισμένων νεοελλήνων, στην χώρα του «μπάτε σκύλοι αλέστε…», ότι θα έρχονταν η ώρα που θα υποδεχόταν τους Έλληνες και τους τουρίστες, με τη φωτογραφία του Μουσταφά Κεμάλ, στο Σταθμό Λαρίσης, στην Αθήνα, το λίκνο του αρχαίου πολιτισμού.

Λες και προφήτευε ο στιχουργός Σαράντης Αλιβιζάτος στη μουσική που έγραψε ο Αντώνης Βαρδής και τραγούδησε μαζί με το Στέλιο Καζαντζίδη και τους Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα, μέσα από το συγκεκριμένο τραγούδι, ότι θα ερχόταν εκείνη η ημέρα, που οι επισκέπτες θα αντίκριζαν την φωτογραφία του Μουσταφά Κεμάλ, του σφαγέα του Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού, και όλων των χριστιανικών πληθυσμών της Μικρασίας, στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, όπου βρήκαν καταφύγιο χιλιάδες πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο Νίκος Μιχαηλίδης, επίκουρος καθηγητής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Μισούρι στο Σεντ Λούις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, τονίζοντας ότι στο Σταθμό Λαρίσης στην Αθήνα, βρίσκεται τοποθετημένο μηχάνημα αυτόματης πώλησης αντιστηπτικών και μασκών το οποίο φέρει το πρόσωπο του Μουσταφά Κεμάλ.
Τη συγκεκριμένη φωτογραφία του Μουσταφά Κεμάλ, είδε και φωτογράφισε ο Νίκος Μιχαηλίδης, το Σάββατο 31 Ιουνίου 2021.
Έτσι ο επισκέπτης το πρώτο που βλέπει είναι το πρόσωπο του σφαγέα των Ελλήνων Κεμάλ!
Υπάρχει δημοσιογραφική πληροφορία ότι ανάλογο μηχάνημα υπάρχει και στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, στα Σπάτα.
Επίσης άλλη πληροφορία αναφέρει ότι μετά την ανάρτηση του Νίκου Μιχαηλίδη, αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν υπάρχει πλέον στο μηχάνημα, αφού κάποιος ή κάποιοι φρόντισαν να την αφιαρέσουν.
Έγραψε ο Νίκος Μιχαηλίδης στο Tweet

Στο σταθμό της ιταλικής ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Αθήνα (Σταθμός Λαρίσης) υπάρχει μηχάνημα αυτόματης αγοράς αντισηπτικών. Το μηχάνημα είναι τουρκικής κατασκευής και μάλιστα έχει και φωτογραφία του δικτάτορα και διώκτη των Ελλήνων, Μ. Κεμάλ στο σημείο που βάζεις κέρματα.. Κατουρημένη χώρα.
Μετά τα σχετικά δημοσιεύματα, με ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. δηλώνει, κατηγορηματικά, ότι ουδεμία σχέση έχει με την εν λόγω εγκατάσταση, δεδομένου ότι η διαχείριση του Σ.Σ. Λαρίσης, όπως και οιουδήποτε άλλου Σ.Σ., δεν ανήκει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.