Έφυγε από τη ζωή ένας δραστήριος και μάχιμος πολίτης, ο Θεόδωρος Ακριτίδης, ένας άνθρωπος που ασχολήθηκε ενεργά με τον οργανωμένο ποντιακό χώρο, αφού υπήρξε πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Μακεδονίας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ), μέλος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, ενώ υπήρξε για χρόνια συνδικαλιστής στη βιομηχανία ESSO PAPPAS και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η εξόδιος ακολουθία του Θόδωρου Ακριτίδη, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021, στις 17.30 στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος

Με ανακοίνωσή της η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του Θόδωρου Ακριτίδη. Σε ανακοίνωση της ΠΟΕ την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης και η γενική γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου, αναφέρεται: «Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και οδύνη για τον θάνατο του αγαπητού συμπατριώτη και ενεργού μέλους της ποντιακής κοινότητας Θεόδωρου Ακριτίδη.

Ο Θεόδωρος Ακριτίδης διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ποντίων Μακεδονίας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων καθώς επίσης και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης με αρμοδιότητα θέματα απόδημου ελληνισμού.

Μεγάλο μέρος της ζωής του αφιέρωσε στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην οργάνωση του ποντιακού χώρου καθώς και στην αποκατάσταση των Νεοπροσφύγων Ελλήνων από την τέως Σοβιετική Ένωση. Βασικό κίνητρο πάντοτε η αγάπη του για την καταγωγή των προγόνων του και η διάθεσή του για ανιδιοτελή προσφορά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο 31-7-2021 και ώρα 17.30 στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη».

Ο Ιωάννης Αποστολίδης

Με δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Αποστολίδης, ανέφερε: «Με λύπησε πολύ ο χαμός του Θλοδωρου Ακριτίδη. Συνυπηρξαμε ως συνεργάτες, αλλά και ως αντίπαλοι στον οργανωμένο ποντιακό χώρο. Ειλικρινά, τον θαύμαζα για την άκαμπτη αγωνιστικότητά του, την δημιουργική ορμή του. Σκληρός ως μαχητής της ζωή, σκληρότερος ως συνδικαλιστής στον εργατικό χώρο που πολλαπλά ευεργέτησε, αλλά και τρυφερότατος για τον πάσχοντα συνάνθρωπό του. Έφυγε ένα παλληκάρι, ένα αληθινό παλληκάρι...».