Με ομιλία της Μαρίας Προκοπίδου, συνεχίζεται το «Λαϊκό Πανεπιστήμιο» της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2020, στις 7 το βράδυ και με θέμα «Τα ποντιακά παραδοσιακά παραμύθια ως φορείς πολιτισμού και μνήμης».

Συγκεκριμένα η τρίτη διάλεξη της τρίης θεματικής ενότητας («ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ»), στο πλαίσιο των διαλέξεων - μαθημάτων του «Λαϊκού Πανεπιστημίου», με θέμα «Τα ποντιακά παραδοσιακά παραμύθια ως φορείς πολιτισμού και μνήμης» και ομιλήτρια την Μαρία Προκοπίδου, εκπαιδευτικό – συγγραφέα, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, ώρα έναρξης 7 μ.μ.).

Η εισηγήτρια θα μιλήσει για το ποντιακό παραμύθι, «το μεσέλ». Θα το εξετάσει ως φορέα μνήμης και πολιτισμού, χωρίς όμως να αφήσει αναξιοποίητη την προσφορά του στο παρόν και τη δυναμική του για το μέλλον.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν αυτή τη θεματική ενότητα, θα πρέπει να το γνωστοποιήσουν στη γραμματεία της Ευξείνου Λέσχης, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), αποστέλλοντας απαραιτήτως και τα στοιχεία τους: oνοματεπώνυμο – ιδιότητα – ταχ. διεύθυνση – e-mail – τηλέφωνο). Σε όσους θα έχουν δηλώσει συμμετοχή, θα αποστέλλεται e-mail, την ημέρα που θα πραγματοποιείται η διάλεξη - μάθημα, με το οποίο θα ενημερώνονται για τον τρόπο διαδικτυακής παρακολούθησης (αδαπάνως).

Σημείωση: Τη δήλωση συμμετοχής, κατά τα παραπάνω, δεν χρειάζεται να αποστείλουν όσοι είχαν κάνει αρχική δήλωση ότι επιθυμούν να παρακολουθήσουν όλες τις θεματικές ενότητες.

Τη σημερινή εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε «κάνοντας κλικ» στον παρακάτω σύνδεσμο (link) https://youtu.be/P9_2u9d1Fss