Η Έδρα Ποντιακών Σπουδών ΑΠΘ εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του εκδότη Τάσου Κυριακίδη.
Στον εκδοτικό οίκο Αδελφών Κυριακίδη οφείλουμε όλοι εμείς, οι απόγονοι των Ελλήνων του Πόντου και όλης της καθ' ημάς Ανατολής, αλλά και σύμπας ο Οικουμενικός Ελληνισμός, την ύπαρξη πληθώρας εκδόσεων που ανέδειξαν την ιστορία εστιών και ανθρώπων πριν και μετά την Έξοδο του 1922.
Μέσα από αυτές τις εκδόσεις άλλωστε, πολύτιμη και αιώνια παρακαταθήκη, ανεκτίμητη συμβολή στη ελληνική ιστοριογραφία, ωρίμασε και η νέα γενιά των επιστημόνων (ιστορικών, λαογράφων, γλωσσολόγων κ.ά.) στις τρεις τελευταίες δεκαετίες.
Ο Τάσος Κυριακίδης στήριξε, βέβαια, και την Έδρα Ποντιακών Σπουδών ΑΠΘ, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, με τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης της, με δεκάδες παλαιούς και νέους τίτλους βιβλίων.
Ο Θεός να τον αναπαύσει.