Συλλυπητήρια για την απώλεια του Τάσου Κυριακίδη, ενός ανθρώπου με καταγωγή από την Αργυρούπολη του Πόντου, την οποία ύμνησε στη διάρκεια της ζωής του, εκφράζει η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας, η οποία φυλάσσει και στεγάζει την πλούσια βιβλιοθήκη με σπάνιες εκδόσεις του Φροντιστηρίου Αργυρούπολης.

Ο Τάσος Κυριακίδης ήταν από τους ένθερμους υποστηρικτές της διάσωσης των σπάνιων βιβλίων που διατηρεί η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας, και διέσωσαν οι πρόγονοί μας φέρνοντάς τα, από την Αργυρούπολη του Πόντου, στη διάρκεια της υποχρεωτικής ανταλλαγής των πληθυσμών σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Με ανακοίνωσή της η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας, αναφέρει:

«Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας - Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως "Ο Κυριακίδης" στην οικογένεια και τους οικείους του εκδότη Τάσου Κυριακίδη.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν διαχρονικά η συμβολή του στην δανειστική βιβλιοθήκη του Σωματείου άλλα και στις προσπάθειες διάσωσης της ιστορικής βιβλιοθήκης». 

Περισσότερα για τον αιφνίδιο θάνατο του Τάσου Κυριακίδη, διαβάστε στο ακόλουθο Link 

http://efxinospontos.gr/eidiseis/6793-efyge-apo-konta-mas-o-ekdotis-tasos-kyriakidis?fbclid=IwAR3qEgxzFTeLSP0jE38LIXXtMd0QqadoRyavqFqp2EAtj7Rp-OROBOMS2mU